35 Bin Polis Alımı Daha Yapılacak (POMEM-PÖH-PMYO-PAEM Sayı Dağılımı)

Süleyman Soylu, 2019 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 35 bin polis alımı daha yapılacağını söyledi. Peki söz konusu alımda sayı dağılımı nasıl olacak?

35 Bin Polis Alımı Daha Yapılacak (POMEM-PÖH-PMYO-PAEM Sayı Dağılımı)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2019 'de 35 bin polis alımı yapılacağını söylemişti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 2019 yılında 35 bin polis alımı yapacaklarını söyledi. Bakan Soylu 'nun Temmuz ayında yaptığı açıklama aynen şu şekilde;

“Özellikle 15 Temmuz ve arttaki adi yapılanmanın güvenlik ünitelerimizde yarattığı tahribatı kapatıp artıya geçmeye çalışıyoruz. Emniyet teşkilatımızdaki personel sayımıza 15 Temmuz sonrasındaki süreçte ülke genelinde 68 bin 779 yeni polis ekledik. Yalnız İstanbul’da 17 bin 465 polis dostumuzu misyona başlattık. Bugün 21. yarıyıl mezunlarımızla beraber bu sene için 18 bin 426 evladımız emniyet teşkilatımıza katılmış olacak. Sene sonuna kadar 25 bin 500 karakter daha alım tasarlıyoruz. İnsallah önümüzdeki sene de 35 bin yeni talebe alacağız.”

BU YILIN SON ALIMI YAPILIYOR

2018 yılında on binlerce polis alımı yapıldı. 22 ve 23. dönem POMEM ile EGM'ye 20 bin polis memuru alımı yapılırken PMYO kapsamında 2500, PAEM kapsamında da 3 bin polis alımı yapıldı. 2018 'in son çeyreklik dilimine girilirken başka polis alımı yapılması beklenmiyor.

Polis okulları, 10 bin POMEM, 3 bin PAEM ve 2500 PMYO polis alımı için çalışma yürütüyor. 23. dönem POMEM alımlarının yapılması ve eğitime başlaması ile yeni dönem POMEM alımı için ilana çıkılması bekleniyor. 

25 BİN POLİS ALIMI DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Kamubulteni.com olarak yaptığımız değerlendirmede, 2019 yılında yapılacak 25 bin polis alımının dağılımının şu şekilde olabileceği kanısına vardık:

Alım yapılacak sınıflar: POMEM, PAEM, PMYO. (Polis memuru, özel harekat polisi ve komiser yardımcısı)

Sayı dağılımı ise şu şekilde bekleniyor:

POMEM-PÖH: 30 bin.

PMYO: 2500

PAEM: 2500-3000

SİZCE DAĞILIM VE BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLMALIDIR?

35 bin polis alımında sayı dağılımının bu şekilde olması bekleniyor. Peki sizce sayı dağılımı nasıl olmalıdır? PÖH-POMEM-PMYO-PAEM polis alımlarında hani şartlar değişmeli alımlar nasıl olmalıdır? Haber yapmamızı istediğiniz taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

POLİS ALIMINI BEKLEYENLER KAMUBULTENİ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİYOR.

Yeni dönem polis, uzman erbaş, astsubay ve tüm memur alımları Kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER