24. Dönem POMEM/PÖH Alımı Hakkında Flaş İddia

Gündemde bazı haber sitelerinde yeni dönemde 10 bin polis alımının 2018 yılında yapılacağı iddia edildi. Peki bu iddialar doğru mu?

24. Dönem POMEM/PÖH Alımı Hakkında Flaş İddia

Bazı internet sitelerinin yazdığı 10 bin polis/PÖH alımı doğru mu?

Kamubulteni.com 'a yoğun şekilde gelen mesajlarda takipçilerimiz,, 'Bazı internet sitelerinde 2019 bitmeden 10 bin yeni polis alımı yapılacak haberleri doğru mu? Aralık ayında ilan yayımlanacak mı? 23. dönem POMEM'den sonra ilk polis alımı ne zaman olacak?' sorularını bize yönlendirdi. Biz de elimizden geldiğince bu iddialara yanıt vermek, yeni dönem polis alımları hakkındaki son bilgileri paylaşmak için bu haberimizi kaleme aldık.

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi yapmak, sohbet etmek için Facebook grubumuza katılın.>>>>TIKLAYIN

GÜNDEMDEKİ İDDİALAR

Gündemdeki iddialarda 2018 'de on bin yeni polis alımı yapılacağı iddia edildi. Ancak bu iddia doğru değildir. Söz konusu iddia Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıklamalarına dayandırıldı.

O AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 günlük eylem planında 22 bin 500 polis alımı yapılacağını söylemişti.Ancak Erdoğan bu açıklamasını yaptığında 22. dönem POMEM mülakatları devam ediyordu ve bu alım da eklenerek 22500 polis alımı yapılacağı söylendi. 22 ve 23. dönem POMEM ile 20 bin, PMYO ile 2500 polis alımı yapıldı ve 2018 yılı için belirlenen sayı tamamlandı.

Bu şekilde bakıldığında 2018 yılında yeni polis alımı yapılmayacak. Zaten 23. dönem POMEM başvuru sonuçları hala açıklanmadı. Daha sonuçlar açıklanaca, adaylar spora daha sonra sözlü mülakata alınacak. Sözlü mülakatı geçecek adaylar eğitimlere başlayacak. 23. dönem POMEM ile alınacak 10 bin polis eğitimlere başladığında yeni POMEM alımı için ilan yayımlanacak. Bu da en az 2019 yılı Şubat-Mart gibi olur.

POLİS ALIM İLANI BU SİTEDE OLACAK

Polis alım ilanları en doğru şekilde Kamubulteni.com 'da olacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER