24. Dönem POMEM Polis Alımı Sayısı ve Kadın-Erkek Dağılımı

24. dönem POMEM polis alımı için geri sayım devam ediyor. 23. dönem POMEM mülakatları devam ederken yeni dönem polis alımının ne zaman olacağı, kadın erkek kadro dağılımının nasıl olacağı merak ediliyor. İşte detaylar.

24. Dönem POMEM Polis Alımı Sayısı ve Kadın-Erkek Dağılımı

24. dönem POMEM polis alımı sayısı.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine 2019 yılında on binlerce polis alımı yapılacak. Polis alımları için geri sayım devam ederken en çok merak edilen konu , 24. dönem POMEM polis alımı tarihi ve alım yapılacak sayı.

PÖH MÜ POLİS MEMURU OLARAK MI ALIM YAPILACAK?

24. dönem POMEM polis alımı öncesi en çok merak edilen konu, yeni dönemde yapılacak alımın POMEM polis memuru olarak mı yoksa özel harekat polisi olarak mı yapılacağı konusu. Bu konuda detaylar gittikçe netleşmeye başladı. 

Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada , 2019 yılında özel harekat polisi alımı yapılacağını söyledi. Polis Akademisi Başkanlığı 'na , ihtiyaç analizi yapılması için talimat verdiğini söyleyen Bakan Soylu, ihtiyaç analizinin yapılmasının ardından kadın-erkek özel harekat polisi alımı için ilana çıkacaklarını söyledi. 

ÖNÜMÜZDEKİ 2-3 AY İÇİN PÖH ALIMI ZOR GÖRÜNÜYOR

İhtiyaç analizi devam ediyor. Şu sıralar 23. dönem POMEM mülakatlarını yapan Akademi, analizi ancak Şubat ayında sonlandırabilecektir. Analizin tamamlanmasının ardından POMEM için sınıflandırmalar yapılacak, kadın-erkek kadro dadğılımı yapılacak ve ilan hazırlığı yapılacak. Bu nedenle 24. dönem POMEM 'in de polis memuru olarak yapılması bekleniyor. 

10 BİN ALIM OLACAK

24. dönem POMEM kapsamında en az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak. Yine 23. dönemdeki gibi 8 bin lisans 2 bin ön lisans mezunu yapılması beklenen polis alımında lisans mezunu 7 bin 200 erkek, 800 kadın, ön lisans mezunu ise 1800 erkek, 200 kadın alımı yapılacak.

POMEM İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN