2019 PMYO Kadın-Erkek Polis Alımında Yaş ve Sınav Şartı

2019 yılı PMYO lise mezunu polis alımı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanan duyuru ile tarihler belli oldu. Peki EGM PMYO polis alımında yaş ve sınav şartı nedir?

2019 PMYO Kadın-Erkek Polis Alımında Yaş ve Sınav Şartı

2019 yılı lise mezunu polis alımı için tarih geçtiğimiz ay netleşmişti.

Lise mezunu polis alımında tarihin netleşmesi ile birlikte adaylar, kamubulteni.com 'a mesaj yolu ile ulaştı ve PMYO polis alımı için yaş ile sınav şartının ne olduğunu sordu. Biz de Kamubulteni.com olarak polis adaylarını bilgilendirme adına bu haberimizi kaleme aldık.

2019 PMYO POLİS ALIMI İLE 2500 İSTİHDAM

2019 yılında yapılacak TYT ile polis alımı yapılacak. TYT 'den belirtilen baraj puanı geçen adaylar polis alımına başvuru yapabilecek. Baraj puanın altında kalanlar ise söz konusu alıma başvuru yapamaz. Her yıl Türkiye genelinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulları 'na 250 'si kadın, 2250 'si erkek olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılmaktadır. 

İLAN TARİHİ

Polis olmak isteyen adaylar, PMYO 'ya TYT puanı ile başvuru yapabilecekler. Bunun için üniversiteye giriş sınavında TYT 'ye başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra sınav 15 Haziran günü yapılacak. Sonuç ise 18 Temmuz 'da duyurulacak. 18 Temmuz 'da sonuçların açıklanmasının ardından Temmuz ayının son haftasında PMYO kılavuzu yayımlanacak ve başvurular alınacak.

Başvuruların ardından adaylar spor ve sözlü aşamalarına çağrılacak. Bu aşamaları da geçen ve ASIL listede kendine yer bulan adaylar polis olmak için PMYO'larda 2 yıl eğitim görecek.

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi yapmak için TIKLAYIN

SINAV ŞARTI

Adayların lise mezunu polis alımına başvuru yapması için TYT 'ye girmesi ve en az 260 puan alması gerekmektedir. Bu puanın altında kalan adaylar polis alımına başvuru yapamayacak. Ancak 260 almak da polis olmak için yeterli değildir. Spor ve sözlü aşamalarından sonra yerleştirmelerde TYT puanı da esas alınacak ve başarı puanına etki edecek. Bu nedenle ne kadar iyi puan alırsanız polis olma şansınız o kadar artar.

YAŞ ŞARTI

PMYO polis alımında  adayların 26 yaşından gün almamış olması şartı vardır. 18 yaşını geçen ve 26 yaşından gün almamış olan adaylar PMYO polis alımına başvuru yapabilecek.

TYT VE PMYO BAŞVURULARI BAŞLADIĞI ANDA VE YENİ POLİS-PÖH-POMEM İLANLARI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android  için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara