1000 Komiser Yardımcısı Başvuruları Başladı İşte Şartlar

Daha önce duyurusu yapılan 1000 Komiser Yardımcısı alımı için başvurular başladı. Kimler bu kadroya başvuru yapabilir. Başvuru şartları ne?

1000 Komiser Yardımcısı Başvuruları Başladı İşte Şartlar

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 7. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi için Emniyet mensubu Polis Memurları arasından 75'i kadın, 925'i erkek aday olmak üzere komiser yardımcılığı adaylığına toplamda 1.000 öğrenci alımı yapılacak.

Sınav yapılacak alımlar için başvurular başladı.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar ön başvurularını 04-12 Nisan 2022 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır. Sınav tarihi ve sınav yerlerine ilişkin duyuru daha sonra yapılacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Şartlar

  • En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,
  • Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,
  • Kısa veya uzun süreli durdurma cezaları, ceza süresi içinde derece yükselmesi için açılan kurslara, yarışma sınavı veya seçmelerine girmeyi de önler,
  • Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.

Sınav Ücreti

Ön başvuruda bulunan adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 400 TL, 04 Nisan 2022 saat 09.00’dan 12 Nisan 2022 saat 17.00’a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan 7.DÖNEM İLKDERECE AMİRLİK EĞİTİMİ SINAVI hesabına yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank İnternet Bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (Diğer Bankaların, İnternet Bankacılığı ve ATM’lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.)