Osmaniye'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde pazar günü meydana gelen orman yangını, 4. gününde nihayetinde kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 200 dekarlık alanın tamamen tahrip olduğu tahmin ediliyor.

Osmaniye'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bulunan Düldül Dağı Eteğinde 4 gün önce yıldırım düşmesi neticesinde orman yangını ortaya çıkmıştı. Bölgenin sarp dağlardan oluşması sebebiyle karadan müdahalenin yetersiz kaldığı durumlarda havadan müdahale ediliyordu.

Yangına yaklaşıp 3 gündür karadan müdahale edilmemişti. Bu nedenle havadan destek ile beraber 4. günde nihayetinde Yeşildere Köyü ağlar Mahallesi'nden itibaren başlamak suretiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede daha önceden önlem alan ekipler, alevleri akşam saatlerinde karada müdahale etmeye başladı.

NTV tarafından aktarılan habere göre 30 teknik eleman, 230 yangın ilk müdahale işçisi, 6 adet su İkmal aracı, 6 adet ilk müdahale aracı, 22 arazöz ile yangına müdahale eden ekipler Yeşildere köyüne doğru yaklaşan yangını sabaha kadar aralıksız bir şekilde müdahale ederek kontrol altına almayı başardı. Havanın aydınlanması ile beraber helikopterlerin de destek vermiş olduğu yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı.