KYK Kredi Borçları İçin MHP'den Kanun Teklifi Geldi

KYK borçlarının ertelenmesi için MHP bir kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan kanun teklifi TBMM 'de Plan Bütçe Komisyonu 'na geldi.

KYK Kredi Borçları İçin MHP'den Kanun Teklifi Geldi

KYK borçları için MHP'den teklif.

Üniversitelerden mezun olan milyonlarca genç , geri ödemeli olarak aldığı KYK kredi borcu ile karşı karşıya kalıyor. Yasaya göre gençlerden,  okul bittikten sonra 2 yıl içinde borç istenmiyor. MHP Milletvekili Erkan Haberal TBMM 'ye verdiği kanun teklifinde bu sürenin arttırılmasını istedi.

KOMİSYONA GELDİ

Haberal tarafından hazırlanan "Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. Komisyonda sıraya alınan kanun teklifinin özeti şu şekilde;

"Teklif ile, öğrenim kredisi borçlarının, öğrencinin öğrenim gördüğü öğretim kurumunun normal eğitim süresinin bitiminden itibaren iki yıl yerine beş yıl sonra başlamak üzere ödenmesi amaçlanmaktadır."

İŞTE KANUN TEKLİFİ

Erkan Haberal tarafından hazırlanan kanun teklif şu şekilde;

YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU KANUNUNDA DEĞİİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 16/8/1961 tarihli ve 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununun 16 ıncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Öğrenci, borcunu öğrenim gördüğü öğretim kurumunun normal eğitim süresinin bitiminden itibaren beş yıl (öğrencinin lisansüstü eğitim yapması halinde beş yıl) sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürede ve aylık dönemler halinde Kuruma ödemek zorundadır. Ancak bu süre Kurumca bir yıl daha uzatılabilir. Ödeme askerlik dönemine rastlarsa TEFE uygulanmadan askerlik döneminin sonuna kadar ertelenir.

Kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyonda geçmesinin ardından düzenleme Meclis Genel Kurulu 'na sevk edilecek.

KYK BORÇLARI HAKKINDA GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN