KYK Kredi Borçları İçin Açıklama 2020

Cumhur İttifak 'ı MHP , KYK borçları hakkındaki tavrını açıkladı. MHP 'den yapılan açıklamada KYK borçları için gündemde bir şey olmadığını söyledi. İşte KYK borçları hakkında açıklama ve detaylar.

KYK Kredi Borçları İçin Açıklama 2020

KYK borçları hakkında MHP 'den açıklama.

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi 'nden öğrencilerin KYK borçları ile ilgili bir açıklama geldi. Bengü Türk adlı televizyon kanalında Cem Açıkgöz 'ün konuğu olan MHP Konya Milletvekili  ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Esin Kara, sosyal medya üzerinden gelen sorulara yanıt verdi. 

KYK BORÇLARI SORUSU

Gelen sorular arasında en dikkat çekeni KYK borçları ile ilgili oldu. "KYK borcu ne olacak? Bununla ilgili bir gelişme var mı?" sorusuna Esin Kara şu şekilde cevap verdi:

"GÜNDEMDE BİR ŞEY YOK"

"Bunun için şuan gündemde olan , gündemde bir şey yok. Aslında haklılar da. Şimdi eğitim herkezin hakkı olmalıdır. Devlet eğitimi ücretsiz şekilde sağlamalıdır. Üniversiteler ise gençlerin maalesef yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde hayatlarını idame ettirmeleri ve eğitimlerini alması içindir.

Aslında benim savunduğum ya da partimizin savunduğu şudur: KYK yani kredi borçları öğrencilere faizsiz olarak verilmelidir. Bu belirli bir tarihten itibaren TEFE TÜFE beyaz eşyay endekslenerek rakam getirildi. Ve maalesef günümüz şartlarında okuldan mezun olduktan sonra iki yıl içinde iş bulanların sayısı çok azdır. 

Ve işe başlamadan devletin bunu istemesi mağduriyetler yaratmaktadır. En azından ana paralarının alınarak ya da ileri vadede işe girdikten sonra alınması için çalışmalar Milliyetçi Hareket Partisi tarafından vardır."

Kadın erkek gençler  bu sayada :  TIKLA KATIL

ÇALIŞMALAR HALA BAKANLIKTA

Cumhurbaşkanı Erdoğan , KYK borçları için talimat vermişti. Talimat sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalara başladı. Ancak bu çalışmalar hala sona ermedi. Çalışmaların sona ermesinin ardından teklif önce Cumhurbaşkanlığı 'na , ardından TBMM 'ye gelecek.

Peki sizce KYK borçları silinmeli mi? Yoksa sadece faizler mi silinmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KYK BORÇLARI İÇİN MÜJDE GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN