Kılavuz, "Polis Alımı" Mağduriyetlerinin Ardından Engelli Atamaları Konusunu da Gündeme Getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında atama bekleyen engelli öğretmen adaylarının sorununu gündeme getirdi. Kılavuz geçtiğimiz günlerde polis alımı ve askeri personel alımı başvurusu yapamayan basit sağlık sorunu bulunan vatandaşların sorunlarının görmezden gelinemeyeceğini söylemişti.

Kılavuz, "Polis Alımı" Mağduriyetlerinin Ardından Engelli Atamaları Konusunu da Gündeme Getirdi

"Polis Alımı" Mağduriyetlerinin Ardından Engelli Atamaları Konusunu da Gündeme Getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında atama bekleyen engelli öğretmen adaylarının sorununu gündeme getirdi.

Daha önce de çeşitli nedenlerle polis ve askeri personel alımı sınavlarına giremeyen adaylarla ilgili beklentileri gündeme getiren Kılavuz, bugünkü konuşmasında, "Yaklaşık bir buçuk yıldır atama bekleyen 950 engelli öğretmen adayımız bulunmaktadır. Engelli öğretmenlerimizin gözü kulağı, Millî Eğitim Bakanlığından gelecek hayırlı haberdedir. Engelli öğretmenlerimiz hayatları boyunca önlerine çıkan her türlü engeli aşarak toplumsal yaşama katılmak, meslek hayatlarına başlamak için devletimizden bir imkân istemektedir. Devletimizin öğrencileriyle kavuşmak için sabırsızlanan 950 öğretmen kardeşimizin bu haklı isteklerine kayıtsız kalmayacağına ve bu konuda gereken adımların bir an önce atılacağına inanıyor, konuyu dikkatlerinize arz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Lider Memur adayı sitesi kamubulteni.com'un instagram sayfasına katılarak burada diğer adaylarla tanışabilir, bilgi alışverişinde bulunabilirsin. Tıkla ve Katıl.

POLİS VE ASKERİ PERSONEL ALIMLARINI DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

MHP'li Kılavuz, geçtiğimiz gün de TBMM'de polis ve askeri personel alımlarına basit sağlık sorunları nedeniyle başvuru yapamayan adayların mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili konuşmuştu. Kılavuz, "Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin selameti için, bayrağımızın dalgalanması için mücadeleye atılmaktan, canlarını feda etmekten çekinmeyen on binlerce gencimiz basit sağlık sorunları sebebiyle askerlik ve polislik sınavlarından elenmektedir. Bu tip teşhislerle mülakatlarda elenen, kazanılmış hakkı kaybeden gençlerimiz hayata küsmekte, bunalıma sürüklenmektedir. Bu durum hepimizi derinden yaralamaktadır. Askerlik hizmetini yaparken sorun olmayan hastalıklar polis yahut askerî sınavlar söz konusu olduğunda neden problem hâline gelmektedir? Böylesi küçük rahatsızlıklardan dolayı sınavlardan elenen on binlerce gencimizin mağduriyetlerinin giderilmesi ve toplumsal yaşama katkılarının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını Sayın İçişleri Bakanımızın dikkatlerine sunmak istiyorum" demişti.