Evli Memurlara Ek Zam Teklifi TBMM'de

Evli olan devlet memurlarının maaşlarına ek olarak verilen aile yardımına zam yapılması için MHP bir kanun teklifi hazırladı. İşte hazırlanan kanun teklifi.

Evli Memurlara Ek Zam Teklifi TBMM'de

Evli memurların aile yardımlarına zam açıklaması.

Evli devlet memurlarının aldığı aile yardımlarında arttırım yapılması için bir kanun teklifi hazırlandı. MHP 'li Ümit Yılmaz tarafından hazırlanan ve TBMM 'ye sunulan Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyona gelen teklifin özeti şu şekilde açıklandı:

"Teklif ile, evli olan Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneğinin artırılması amaçlanmaktadır."

Söz konusu teklifin gerekçesi şu şekilde açıklandı:

657 sayılı devlet memurları kanununun 202 nci maddesinde evli bulunan devlet memurlarına aiel yardımı ödeneği verili. Hükmü yer almaktadır. Bu hüküm ile devlet memurlarının aile geçimine katkı sağlanması esas alınmıştır. 

Toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alan memurların aile yardımında da artış olmaktadır. Ancak hayat şartlarının pahalılığı birçok ailede olduğu gibi enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte aile yardımlarında da artış meydana gelmişti. Buna göre eşi çalışmayan memur için eş yardımı 332 TL, 0-6 yaş çocuk yardımı 73.03 TL, 6 yaş üstü çocuk yardımı 36.52 TL'dir. Bu ekonomik şartlarda bahsi geçen yardım miktarı yetersiz kalmaktadır. 

Bu nedenle 657 sayılı devlet memurları kanununun 202 nci maddesinde düzenleme yapılarak memurların eş ve çocuklarının yardımında iyileştirme yapılması zaruri görülmektedir. 

İşte kanun teklifinin tam metni.

Söz konusu teklifte aile yardımlarının iki kat arttırılması istendi. 

Teklif komisyonda görüşülecek ve oylanacak. Oylama sonucu kabul edilirse Genel Kurula sevk edilecek.