Bahçeli'den Erdoğan'a: Esad'la Görüş!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuştu.  Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesini ele aldı. Temasların devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, 'bununla kalınmamalı, Beşar Esad ile de görüşme masası açılmalıdır.' İfadelerini kullandı.

Bahçeli'den Erdoğan'a: Esad'la Görüş!

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Bahçeli, cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki senelerde sıklıkla ağır sözlerle hedef tahtasına oturttuğu Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya gelmesini masaya yatırdı. Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen grup toplantısında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, bunun doğru bir temas olduğunu söyledi ve devamında şu ifadeleri kullandı;

“Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye'nin Mısır, Suriye ve Irak'ta tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatmazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır. Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar koruması aynı zamanda 2023'ün hedefleri ile de müzahirdir.