Bahçeli'den bomba açıklamalar (Yüce divan nedir?)

Son dakika haberi.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bomba açıklamalar geldi.

Bahçeli'den bomba açıklamalar (Yüce divan nedir?)

Son dakika.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bomba açıklamalar.

Bir yazılı açıklama yapan Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili flaş sözler söyledi. 

Kılıçdaroğlu için yüce divanı gösteren Bahçeli, açıklamasında şunları söyledi.. 

"Türkiye bir yanda içi boş tartışmalarla meşgul edilirken diğer yanda milli enerjisi ve gelecek hedefleri maalesef tahrip ve tahrif edilmektedir.

Çıkar ittifaklar, çürük ortaklıklar, çarpık ilişki ve irtibatlar ülkemizi hem zora sokmakta hem de siyasi yozlaşmayı tehlikeli boyutlara taşımaktadır.

Türk milleti gelişmeleri esef ve endişeyle takip etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı tahammülsüzlükleri malum ve merbut olan karanlık niyet sahipleri arkadan dolaşarak, aynı zamanda planlı itibar ve irade suikastlarıyla ülkemizin diriliş ve yükseliş ümitlerini köstekleme yarışına girmişlerdir.

Bu süreçte CHP tamamıyla kontrolden çıkmış, siyasi ahlaktan vahim şekilde savrulmuş, millete aidiyet bilincinden hızla uzaklaşmıştır.

CHP-HDP-İP-SP arasında kurulan anayasa hazırlık masalar, kirli bağlantılar, Türkiye muhaliflerini umutlandıran sinsi ve gizli pazarlıklar bire biren gün yüzüne çıkmaya başlamıştır.

Bilhassa CHP ile HDP'nin aynı kulvar ve kumanda merkezine sabitlenmesibüyük bir sorun olarak karşımızdadır.

CHP'nin milli meselelere sırtını dönerek PKK'dan medet umar halie gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür.

CHP Genel Başkanı ikbal hesaplarını ikmal ederek kaos ve krize siyasi istikbalini bağlamıştır.

Bu nedenle CHP vatanda ve millete alenen karşı tavırdadır.

Hiç kuşku yokki, CHP Genel Başkanı'nın ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden teşebbüs ve girişimlere sessiz ve seyirci kalmayacaktır.

Özellikle CHP genel Başkanı için yüce divan yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı'nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı'nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla komisyon görevlendirilmiştir.

Herkes aklını başına almalıdır."

YÜCE DİVAN NEDİR? 

Yüce Divan; Cumhurbaşkanını, Meclis Başkanını, Bakanlar Kurulu üyelerini, yüksek yargı mensuplarını, Genelkurmay Başkanını ve Kuvvet Komutanlarını görevleriyle ilgili suçlarından ötürü yargılayan yüksek mahkemedir. ... Yüce Divan sıfatıyla yürütülecek yargılamalara Genel Kurulca bakılır.