Bahçeli'den Barolara Sert Tepki: "Baronlaşmış Bazı Barolar..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir son dakika açıklamasında bulundu. Bahçeli yaptığı açıklamada barolara tepki gösterdi.

Bahçeli'den Barolara Sert Tepki: "Baronlaşmış Bazı Barolar..."

Devlet Bahçeli 'den baro açıklaması.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında baro başkanlarına tepki gösterdi. Bahçeli yaptığı açıklamada barolara tepki göstererek şunları söyledi:

"Cüppelerini çıkarmadan siyasete soyunan, ülkemizin iç huzur ve barış ortamını zedeleyen bazı baro temsilcilerinin kışkırtıcısı CHP'dir, İP'tir, HDP'dir. Dediğim dedik, çaldığım düdük diyen, kendi çıkarları olunca demokrasiyi hatırlayıp, olmayınca despotluk suçlaması getiren bazı baroların TBMM'nin giriş kapısında sergiledikleri ibretlik manzaralar talihsizlik ve ilkelliktir. Hak aramak yerine hadise çıkarmaya bilhassa gayret edenler, Türkiye'nin sağduyu ve sükünet ortamını bozmak için baronluğa heveslenenler tarihi bir hatanın içindedir. Türk milletinin iradesi tahakküm altına giremeyecektir. Kimin ne düşüncesi varsa, ne talebi bulunuyorsa TBMM'de dile getirmesi hem doğru bir tercih hem de meşru bir temindir. 'Savunmayı savunuyoruz' bahanesiyle sokaklara dökülen baronlaşmış bazı baroların kanun dışı yol ve zorlamalara tevessül etmeleri Türkiye'nin belini bükmeyi amaçlayan çevrelere koz vermektir. Hiç kimse Fransa'yı kasıp kavurmuş sarı yeleklilerin eylemlerine özenmeyi, Gezi benzeri bir kalkışmanın fitilini tutuşturmayı aklından ve hayalinden geçirmemelidir. Zira sonuçları ağır olacaktır. Yıllardır baroları kendi çiftlikleri haline getirenlerin, ideolojik saplantılarla dar kadroculuk yapanların gayri ahlaki ayrıcalıkları sorgulanmalı, nihai olarak sonlandırılmalıdır. Demokrasi baro yönetimlerine kusursuz şekilde hakim olmalıdır. Savunma kavramı Türkiye'ye saldırı ve suikast kılıfı haline getirilmemelidir. Akl-ı selimin öne çıkıp anlaşma ve uzlaşma dinamiklerinin egemen olması temennimizdir."

KURULTAY

Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Terörle mücadelemiz yüksek bir şuur ve inanmışlıkla devam etmektedir. Bugünkü hassas dönemde; istiklal için birlik, istikbal için dirlik ortak paydamız olmalıdır. Nihayetinde kazananın Türkiye olması için de el birliği, güç birliği ve hedef birliği stratejik bir öncelik halini almalıdır. Bu kapsamda MHP'nin 14 Mart 2021'de yapacağı 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nın ana teması da buna muvafık olarak tayin ve tespit edilmiştir. Çağrımız zamanlar üstü bir kavrayış ve kader ortaklığının özetidir: İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak. 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı'mıza giden süreçte, Siyasi Partiler Kanununa uygun olacak şekilde yapılması lazım gelen il ve ilçe kongrelerimi 9 Ağustos 2020 tarihinde Samsun'un İlkadım ilçesiyle birlikte başlayacaktır. Bu kurultayımız MHP'yi 2023'e ulaştıracak kadro, siyaset ve programın belirlenmesini de sağlayacaktır. Yolumuz uzun, zahmetli ve çetindir. Yardımcımız Allah, ilham ve irademizin yol başçısı büyük Türk milletidir"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA