İnfaz yasağı ne zaman yürürlüğe girecek?
Mahkumlara af tasarısı olarak bilinen infaz düzenlemesi için MHP 'den beklenen açıklama geldi. MHP 'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız bir son dakika açıklamasında bulundu. Twitter adresi üzerindne açıklama yapan Yıldız, düzenlemenin bu ay sonuna kalmadan yasalaşacağını söyledi ve tahliye olacak mahkum sayısını verdi.
Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yıldız, 75 bin mahkumun ilk aşamada tahliye olacağını, daha sonra infaz ertelemesi olursa sorunun büyük oranda çözüleceğini söyledi.
Yıldız yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Bu kanun teklifi ay sonuna kalmaz yasalaşır.75 bin kişi tahliye olur. Ardından bir infaz ertelemesi getirilirse bu sorun büyük oranda çözülür. Ülkeni ve geleceğini düşün virüse karşı alınan tedbirlere uy. Unutma...!. Yaşam hakkı tüm hakların önündedir."
10 MADDEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK
Düzenleme, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hakimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu başta olmak üzere 10 farklı kanunda değişiklik öngörüyor
Tekrar eden suçlar, cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçlarındaki 4'te 3'lük salıverilme oranı da 3'te 2'ye indiriliyor.
Herkese kesin 1 yıl uygulamak yerine; hükmedilen cezayla orantılı olarak bir düzenleme yapılıyor. Böylelikle, her hükümlünün en az yüzde 40 oranında ceza infaz kurumunda kalması sağlanmış olacak.
Denetimli serbestlik süresi, en az 1 yıldan en az 3 yıla çıkarılıyor.
Peki sizce af gelmeli mi? İnfaz indirimi getirilen suçlarda hangileri olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.
İNFAZ DÜZENLEMESİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN
Butun torbacilari saliyosunuz yaziklar olsun size nerde kaldi toplum vidani nerde kaldi adalet
Hiç bir şekilde cinsel suçlar ve uyusturucu işleri için af gelmemeli ilkinde bir insanın canını yakan çıktığında tekrar on insanın canını yakar bunlari göz ardı etmeyin lütfen
InşAllah rabbim biran önce çıkmalı içer de neler yaşantını bilmeyenler konuşmasın
Kasten öldürmeye kesinlikle yok demek sacma maddelerine ayırın suçları herkez ayni değil bir af indirim yapıyorsanız herseyi ince detayina düşünün bu kadar
vicdansiz olmayin
Bu yasa hiç bi ise yaramaz 3 2 nedir ya biz ceza indirimi bekliyoruz bize verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz 5 yıl eşit ceza indirimi istiyoruz
Uyuşturucu ve cinsel suçlara çıkarmayın
Hhh
Herkes hata yapar herkez çıksın