Uzman Çavuş Alımı ve Sözleşmeli Er Alımında Yeni Dönem! Dışarıdan Alımlar Durdurulacak

Milli Savunma Bakanlığı'nın 2020, 2020 ve 2022 yılları içerisinde dış kaynaktan uzman erbaş alımı yerine askerliğini yapmakta olan adaylardan istihdam politikasına geçeceği öne sürüldü.

Uzman Çavuş Alımı ve Sözleşmeli Er Alımında Yeni Dönem! Dışarıdan Alımlar Durdurulacak

Memurlar.net'te yer alan habere göre,  Milli Savunma Bakanlığı tarafından birliklere gönderilen emirde, erbaş ve erlere sözleşmeli er/erbaşlık hakkında bilgilendirici tanıtımların yapılması istenirken, dışarıdan 2020 , 2022 arasında uzman erbaş istihdamının yapılmayacağı da belirtildi. Yeni askerlik sistemine geçişin ardından uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarında askerliğini yapan adaylara öncelik tanınacağı, istihdamda ek puanlar verileceği biliniyordu.

YENİ BEKÇİ ALIMI, ASKERİ PERSONEL ALIMI, POLİS ALIMI VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE ABONE OL. YENİ DUYURULAR BİLDİRİM HALİNDE GELSİN.

2020 yılı içerisinde dış kaynaktan sözleşmeli er ya da uzman erbaş alımı yapılıp yapılmayacağına yönelik net bir açıklama ya da resmi duyuru bulunmasa da yeni askerlik sisteminde 12 ay askerliğin yaygınlaştırılması ve istihdamın ilgili yükümlülerden yapılması yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarının dış kaynaktan yapılması yerine askerlik hzimetini yapanlardan yapılmasına yönelik düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Uzman erbaşlar, çavuşlar ve adaylar bu sayfada :   TIKLA KATIL