TSK'da Çalışmak İsteyen Kadın Erkekler: 40-50-55-60-65-70-80-90 KPSS ile Memur Alımı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda , Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine en az ortaöğretim mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS'den geçerli bir puan alan herkesin başvuru yapabileceği kamu ilanında başvuru bilgileri yazımızda.

TSK'da Çalışmak İsteyen Kadın Erkekler: 40-50-55-60-65-70-80-90 KPSS ile Memur Alımı

TSK'da çalışmak isteyenler dikkat: Memur alınacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı tarafından duyuru yayımlandı. MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda en az lise mezunları arasından KPSS puan sınırı olmadan memur alımı yapılacağına yer verildi. Harita Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesine yapılan kadrolu memur alımında başvurular internet üzerinden kabul ediliyor. 

BAŞVURU DUYURUSU

MSB'nin personel alımı hakkında başvuru duyurusu şu şekilde:

"1. Millî Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Millî Savunma Üniversitesinde Memur olarak istihdam edilmek üzere; "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu" ile "Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" esaslarına göre personel alımı yapılacaktır.
2. İdare gerek gördüğü takdirde alım yapılacak unvanları, kadroları ve illeri değiştirebilecektir. Başvuru süresince adayların ilanda yapılacak güncellemeleri takip etmeleri gerekmektedir.
3. Her adayın sadece bir tercih hakkı bulunmaktadır.
4. Adaylar başvuru şartlarında istenen; Diploma (sadece lise mezunu adaylar diplomalarını sisteme yükleyecek), Ustalık-Kalfalık belgesi, MEB onaylı Sertifika, Ehliyet belgesi, Avukatlık ruhsatı, İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası, Bilgisayar Sertifikası, yabancı üniversitelerden mezun olunması halinde Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesini sisteme yükleyeceklerdir. Belgelerini yüklemeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.
5. Şehit/Gazi yakınlık belgesini sisteme yüklemeyen adaylara %10 puan eklemesi yapılmayacaktır. (Vazife malulü kabul edilmeyecektir.)
6. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılacaktır."

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru genel şartları şu şekilde:

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak,

b. Nitelik tablosunda (Tablo-2) bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak, (Eşdeğer bölümler kabul edilmeyecektir.)

c. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) nitelik tablosunda (Tablo-2) belirtilen ilgili puan türlerinden puan almış olmak,

ç. Erkek adaylar için, sınavın yapıldığı tarih itibarıyla askerlik durumu bakımından; askerlikle ilişkisi bulunmamak,

d. Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak,

NOT: Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi sınav puanına, aldığı puanın %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan dikkate alınır.

ÖZEL ŞARTLAR VE KADRO DAĞILIMI

BAŞVURU EKRANI

İlana başvurular internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki sayfaya gitmesi gerekmektedir.

https://personeltemin.msb.gov.tr/Anasayfa/EDevletGiris

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan ekranda tüm bilgilerinizi eksiksiz şekilde doldurun ve başvurunuzu yapın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN