MSB'ye Kadın Erkek Astsubay Alımı Geliyor: İşte Başvuru Şartları

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine kadın ve erkek adaylar arasından astsubay alımı yapılacak. Her sene Kara , Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılan astsubay alımında bu senenin ilanı için geri sayımda sona gelindi.

MSB'ye Kadın Erkek Astsubay Alımı Geliyor: İşte Başvuru Şartları

MSB astsubay alımı ilanı geliyor.

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı asker alımı ilanı için bekleyiş devam ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvetleri Komutanlığı bünyesine yapılacak astsubay alımını bekleyen adaylar, KAMU BÜLTENİ sayfasına art arda mesajlar yolladı. Biz de bu yazımızda astsubay alımı bekleyen adaylar için başvuru detaylarına  , ilanın beklendiği tarihe yer verdik.

Siz de merak ettiklerinizi sormak için TIKLAYIN

Her sene Milli Savunma Bakanlığı bünyesine yapılan astsubay alımına on binlerce aday başvuru yapıyor. Başvuru sonrası adaylar KPSS puan sıralamasına göre mülakata çağrılacak. Sıralamaya giren adaylar, seçim aşamalarına alınacak ve kazanan adaylar seçim aşamaları sonunda belirlenecek.

KADIN ERKEK ALIMI YAPILACAK

TSK bünyesine yapılacak astsubay alımına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine yapılması planlanan astsubay alımında başvuru genel koşulları şu şekilde olacak:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

- Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,

- Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,

- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında olumlu sonuç almak,

- Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

- Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak, 

- Adlî sicil müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet savcılığı ve kayıtlı olduğu yerli askerlik şubelerinden temin edilecek belgelerde; bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında olmamak veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza almamak,

- Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar

- Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar

- Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans veya KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, Lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93 puanı esas alınacak, 

- Bando sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak Genel Kültür Sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Bando sınıfına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır. (Bando sınıfı alımı için KPSS şartı aranmaz)

BOY KİLO

BOY VE KİLO ORANLARI NOMOGRAMI-KADIN (NOT: Asgari boy standardı kadın adaylar için 160 cm.dir.)

NOT: Asgari boy standardı erkek adaylar için 168 cm.dir.

MÜLAKATLAR

FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ TABLOSU (ERKEK ADAYLAR İÇİN)

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Geçen sene Ekim ayının son haftasında ilan yayımlanmış ve başvurular MSB PERTEM aracılığıyla alınmıştı. Ancak bu sene KPSS 'lerin ertelenmesi nedeniyle ilanların gecikebileceği bildiriliyor. İlanın en geç Kasım ayı sonunda yayımlanması ve başvuruların başlaması bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN