MSB'nin Neden Uzman Erbaş Alımı Yapmayacağı Belli Oldu 2020

Açıktan uzman erbaş alımları 3 yıllığına durduruldu. MSB , 2023 yılına kadar açıktan uzman erbaş alımı yapmayacak. İhtiyaç halinde iç kaynaktan uzman erbaş temini olacak. Hulusi Akar yaptığı açıklamada, neden açıktan uzman erbaş alımlarının durdurulduğunu söyledi.

MSB'nin Neden Uzman Erbaş Alımı Yapmayacağı Belli Oldu 2020

MSB'nin neden açıktan uzman erbaş almayacağı belli oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi akar bir son dakika açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz gün Moskova 'da Rusya ile sağlanan mutabakata ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, gündeme ilişkin konuları da değerlendirdi. 

Bakan Akar, "5 Mart'ta Moskova'da imzalanan mutabakatla ateşkes sağlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, barışa giden yolda İdlib'de siyasi çözümle ilgili önemli bir adım atıldı. Bu ateşkesle rejimin ülkemizin ve bölgenin güvenliğini tehlikeye atan ve insanlık dramına sebep olan saldırılarını durdurması sağlandı. Mutabakat kapsamında 15 Mart'tan itibaren M4 kara yolunda ortak devriyelere başlayacağız. Kara yolu boyunca tesis edilecek güvenli koridorun usul ve esasları üzerinde çalışmaya başladık. Bu kapsamda hafta başında bir Rus askeri heyeti Ankara'ya gelecek. Beklentimiz, ateşkesin kalıcı olması, akan kanın durdurulması, yüzde 81'i kadın ve çocuk olan, yerlerinden yurtlarından edilen 1 milyonun üzerinde masum insanın dönüşleri için ortamın sağlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN

İdlib bölgesinde ve çevresinde barış , istikrarın sağlanması için olacaklarını ifade eden Hulusi Akar, ateşkes ihlaline karşı caydırıcı güç olacaklarını ifade ederek "Ateşkes ihlaline karşı caydırıcı bir güç olmaya devam edeceğiz. Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana herhangi bir ihlal söz konusu olmadı. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ayrıca birliklerimize, gözlem noktalarımıza ve mevzilerimize yapılacak saldırılara karşı meşru müdafaa kapsamında en şiddetli karşılığı tereddüt etmeden vereceğimizi de herkesin bilmesini isteriz" dedi.

MSB'NİN NEDEN AÇIKTAN UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILMAYACAĞI AÇIKLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin etkinlik, güvenlik ve saygınlığının daha da artırılmasına yönelik çalışmaların titizlikle devam ettiğini ifade eden Hulusi Akar, personel temini konusu üzerinde de büyük bir hassasiyetle durduklarını ifade etti. Açıktan uzman erbaş alımlarının durdurulması meselesine de değinen Bakan Akar, uzman çavuşluğun daha etkin, güçlü olması için açıktan değil , iç kaynaktan alım yapılacağını söyledi. Bakan Akar, "Uzman çavuşluğun daha etkin, güçlü olması için dışarıdan uzman çavuş alınmayacak. Daha önce temin edilen sözleşmeli erbaş ve erlerden gerekli kriterleri sağlayan ve başarılı olanların uzman erbaşlığa geçişi sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

ANKET BAŞLADI

Açıktan uzman erbaş alımı devam etmeli mi ? Yoksa etmemeli mi? Anketine katılmak için TIKLAYIN

Uzman erbaşlar ve uzman erbaş alımını bekleyenlerle bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL