MSB Yeni Yedek Subay-Astsubay Er/Erbaş Alımı Başvurusu Başlıyor

Yeni dönem yedek subay astsubay, er ve erbaş başvuruları için geri sayımda sona geliniyor. İşte MSB yeni celp dönemi ve yedek astsubay ile subaylık hakkında son haberler.

MSB Yeni Yedek Subay-Astsubay Er/Erbaş Alımı Başvurusu Başlıyor

Yeni dönem yedek subay astsubay alımı başvuruları.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü , yeni askerlik sistemine geçilmesinin ardından celp dönemlerini yılda 12 'ye çıkardı. Her ay gençler silahaltına alınacak.

Yeni sisteme geçilmesi ile birlikte ilk celp duyurusu Temmuz ayında gelmiş ve yedek subay-astsubay, er/erbaş ile bedelli askerlik başvuruları Ağustos ayı sonuna kadar alınmıştı. Başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklandı ve gençler , Ekim-Kasım aylarında silahaltına alındı.

2019 'un son celp dönemi ise Aralık 'ta. 

YEDEK ASTSUBAYLIĞA REKOR BAŞVURU

İlk yedek astsubay alımına 40 bine yakın kişi başvuru başvuru yapmıştı. Konu ile ilgili TBMM 'de Plan Bütçe Komisyonu 'nda konuşan Hulusi Akar şunları söyledi:

"Askerlik hizmeti erbaş ve erler için ilk altı ay zorunlu, ikinci altı ay gönüllülük esaslı olmak üzere yeniden düzenlenmiş, kanun kapsamında ilk kez ihdas edilen yedek astsubaylık statüsü ile yedek subaylık statüsü için hizmet süresi on iki ay olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra, dövizle askerlik hizmetinde yaş sınırı kaldırılmış, bedelli askerlik hizmeti uygulaması sürekli hâle getirilmiş, yapılan değişikliklerden özellikle yedek astsubaylık statüsü halkımızın büyük teveccühüyle karşılanmıştır. Böylece, e-devlet üzerinden askerlik hizmet tercihlerinin alınmasına, askerlik erteleme taleplerinin girilmesine, askerlik hizmet borçlanması bilgilerinin Sosyal Güvenlik Kurumuyla paylaşılmasına ve istiklal madalyasının hak sahiplerine verilmesi ile mirasçılarına intikal işlemlerinin yürütülmesine imkân sağlanmıştır ve bu konuda çalışmalarımız sürmektedir."

YENİ BAŞVURULAR ALINACAK

2020 yılının Ocak ayından itibaren yine gençler silahaltına alınmaya devam edilecek. İlk celp dönemi Ocak ayında olacak ve bu celp dönemi için yedek subay-astsubay başvuruları önümüzdeki günlerde alınacak.

YEDEK ASTSUBAY-SUBAY BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN