MSB'ye Asker ve Memur Alımı Açıklaması (Sözleşmeli er, uzman erbaş onbaşı, Astsubay Subay)

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine yapılacak asker ve memur alımları için açıklama geldi. TBMM'de yapılan açıklama ve son bilgiler ile detaylar haberimizde.

MSB'ye Asker ve Memur Alımı Açıklaması (Sözleşmeli er, uzman erbaş onbaşı, Astsubay Subay)

MSB'ye sivil memur ve asker alımı açıklaması.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisonu'nda Milli Savunma Bakanlığı ile kuvvet komutanlıkları ve MSÜ 'nün 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşülen bütçeye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldı ve Bakan Akar bakanlığı ile bünyesindeki kurum kuruluşlarının 2021 yılı bütçesini sundu. Bütçede askeri personellerin sıkıntıları, sorunları ve sivil personellerin mağduriyetleri gündeme getirildi.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

95 BİNDEN FAZLA PERSONEL ALINDI

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde şimdiye kadar FETÖ’yle mücadele kararlılıkla devam edildiğine yer verilirken,15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra FETÖ/paralel devlet yapısı bağlantısı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden toplam 20.571 personelin ihraç edildiğine yer verildi. Personel ihracının ardından eksik nedeniyle hızlıca personel alımları yapıldığına yer verildi. Açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinden sonra personel destekleme oranlarında meydana gelen azalma nedeniyle süratle personel temin faaliyetlerine başlanmış, 23 Ekim 2020 tarihi itibarıyla toplam 95.911 personel temin edilmiştir. Bugün itibarıyla Millî Savunma Bakanlığında yükümlü personel dâhil 448.901'i askerî personel, 38.467'si sivil personel olmak üzere toplam 487.368 personel görev yapmaktadır." denildi.

ASKER VE MEMUR ALIMLARI DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamada uzman erbaş alımlarının 2023 yılına kadar açıktan yapılmayacağına yer verilirken sözleşmeli er ve erbaş alımlarının devam edeceği, 2023 yılına kadar uzman onbaşı ve erbaş alımlarının sözleşmeli er ve erbaşlar arasından yapılacağına yer verildi. Subay alımında ilk alımlar öğretmen ve mühendis sınıflarına yapıldı. Astsubay ve subay alımlarının ise önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi. 

Siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Sözleşmeli er, uzman erbaş, onbaşı, astsubay subay, memur... Yorum kısmı aşağıda.

Öte yandan memur eksiği ile birlikte yeni dönemde personel alımlarının yapılacağına da yer verildi. İlan tarihi hakkında bir açıklama genüz gelmedi. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN