MSB Uzman Onbaşı ve Uzman Erbaş Alımında Son Durum 2020 KKK

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılında uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı yapacak mı? Yeni uzman erbaş ve uzman onbaşı alımları ne zaman yapılacak? İşte uzman erbaş alımları hakkında son bilgiler.

MSB Uzman Onbaşı ve Uzman Erbaş Alımında Son Durum 2020 KKK

MSB uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı yapacak mı?

Türkiye genelinde yüz binden fazla genç, Milli Savunma Bakanlığı 'nın uzman erbaş ve uzman onbaşı alımlarını bekliyor. Kamubulteni.com İnstagram adresine art arda yoğun şekilde gelen sorularda MSB 'nin uzman erbaş alımlarını ne zaman yapacağını sordu. Biz de art arda gelen sorulara yanıt vermek için bu yazımızı kaleme aldık.

Siz de uzman erbaş ve onbaşı alımı sorularınızı sormak için TIKLAYIN

HULUSİ AKAR AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı için yaptığı açıklamada 2023 yılına kadar açıktan alım olmayacağını söyledi.  TSK'nın etkinlik, güvenlik ve saygınlığının daha da artırılmasına yönelik çalışmaların titizlikle devam ettiğini ifade eden Hulusi Akar, açıktan uzman erbaş alımlarının durdurulması meselesine de değindi ve uzman çavuşluğun daha etkin, güçlü olması için açıktan değil , iç kaynaktan alım yapılacağını söyledi. Bakan Akar, "Uzman çavuşluğun daha etkin, güçlü olması için dışarıdan uzman çavuş alınmayacak. Daha önce temin edilen sözleşmeli erbaş ve erlerden gerekli kriterleri sağlayan ve başarılı olanların uzman erbaşlığa geçişi sağlanacaktır" dedi.

2023 'E KADAR DURDURULDU

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz aylarda 81 şehirdeki birliklere bir yazı gönderdi ve  gönderilen emirde, erbaş ve erlere sözleşmeli er/erbaşlık hakkında tanıtıcı bilgilendirme yapılması istendi. Gönderilen yazıda ayrıca, dışardan 2020, 2021 ve 2022 yıllarında uzman erbaş alımı yapılmayacağı, askerlik görevini yapmakta olanlar arasından sözleşmeli er/erbaş alınacağı belirtildi.

ASKERE GİDECEKLERDEN ALIM OLACAK

Silahaltına giren gençler arasındna ve sözleşmeli erler arasından uzman erbaş ve  uzman onbaşı alımı yapılacak.  Açıktan alımlar 2023 yılına kadar olmayacak.

UZMAN ERBAŞ VE UZMAN ONBAŞI ALIMI DUYURUSU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN