Lise, Önlisans ve Lisans Mezunlarından Uzman Çavuş Alımı Kontenjan Dağılımı

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na en az lise mezunlarından uzman çavuş alımı için başvuru işlemleri devam ediyor. Önlisans ve lisans mezunlarından da başvurular alınıyor. Hangi bölüm mezunları uzman çavuş alımlarına başvuru yapabilir? Başvuru genel ve özel şartları ve diğer detaylar kamu bülteni haber sitesinde.

Lise, Önlisans ve Lisans Mezunlarından Uzman Çavuş Alımı Kontenjan Dağılımı

Lise, Önlisans ve Lisans Mezunlarından Uzman Çavuş Alımı Kontenjan Dağılımı

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na en az lise mezunlarından uzman çavuş alımı için başvuru işlemleri devam ediyor. Önlisans ve lisans mezunlarından da başvurular alınıyor.

FARKLI ALIMLARI TAKİP ETMEK, YENİ İŞ HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Bölüm mezuniyet şartı, başvuru genel şartları ve diğer detaylar bu haberimizde. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmi internet sayfasından geçtiğimiz gün yapılan bilgilendirmede, D.K.K.'lığına uzman çavuş alımı gerçekleştirileceği, ilgili alım için başvuru yapacak adayların askerliğini tamamlamış olması gerektiği ve en az lise mezunu olması gerektiğine dikkat çekilirken, yine ilgili duyuruda KPSS şartı da yer almıştı.

UZMAN ÇAVUŞ ALIMINDA KPSS ŞARTI VAR

KPSS ile ilgili, "OSYM tarafından yapılan ve halen geçerli olan son iki yıl KPSSP3 (lisans), 2018 yılı KPSSP93 (ön lisans) ve 2018 yılı KPSSP94 (lise) puan türü sınav sonuçlarına göre adaylar müracaat edebilecektir. Adaylar; halen geçerli KPSS sonuç belgesi çıktısını sınav aşamalarında yanlarında getireceklerdir. (Dz.K.K.lığında halen Sözleşmeli Erbaş ve Er olarak görev yapan adaylar için KPSS şartı aranmayacak, yazılı sınava tabi tutulacak, müracaatlarını Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yapacaklardır.)" ifadelerine yer verilen başvuru kılavuzunda (detay için TIKLAYINIZ. ) 

Kontenjan dağılımı da yer aldı. Buna göre lise, önlisans ve lisans mezunları için ayrılan branş kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi oldu : 

Alım sürecine ilişkin tüm bilgilendirmeler ve başvuru işlemleri MSB Personel temin sayfası üzerinden yapılacak. Adaylar başvurularını 2 Ağustos 2019 tarihine kadar https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresinden yapacaklar.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA