Lise Mezunlarından Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Sona Eriyor

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın en az lise ve dengi okullardan mezun uzman erbaş alımı için 19 Eylül 2019 tarihinde başlayan başvuru sürecinde sona geliniyor...

Lise Mezunlarından Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Sona Eriyor

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'na uzman erbaş alımı için 19 Eylül 2019 tarihinde başlayan başvuru işlemleri 30 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.
 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIMINDA EN AZ LİSE MEZUNİYETİ ŞART


Geçtiğimiz günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirmede, Sahil Güvenlik komutanlığı'na en az lise ve dengi okullardan mezun T.C. vatandaşı erkek uman erbaş alımı yapılacağı duyurulmuş, ilgili alıma başvuru yapacak adayların askerlik görevini yapmış ya da yapıyor olması ve diğer başvuru koşullarını yerine getirmesi gerektiği vurgulanmıştı.


BAŞVURUAR 30 EYLÜL İTİBARİYLE SONA ERECEK


 19 Eylül 2019 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden başlayan başvuru işelmleri 30 Eylül 2019 tarihine kadar ilgili internet sayfasından gerçekleştirilecek. Uzman erbaş adayları personel alımına ilişkin detaylı bilgiye ve başvuru sonuçları, sınav süreci ve eğitim sürecine ilişkin duyurulara Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın resmi internet sayfasından (www.sg.gov.tr) erişim sağlayabilecekler. 
DAHA FAZLASINI TAKİP ET!
 

İlkokul, Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeyinden yeni iş haberlerini takip etmek , son dakika haberlerinden anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bültenini takip edebilirsiniz. Takip talebi için TIKLAYIN.
 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI PERSONEL ALIMI RESMİ DUYURUSU
 

Başvurular, 19-30 Eylül 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Başvuru ile ilgili detayların yer aldığı bilgilendirme kılavuzuna, www.sg.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

2. En az lise mezunu olmak.

3. 2019 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).

4. Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak.

5. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (19 Eylül 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar).

6. Askerlik hizmetini sürdürenler için kılavuzda da yer alan uygun nitelik belgesi almak.

7. Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri (yüzme dâhil), uygulamalı sınavlar ile mülâkat sınavında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.

8. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sevk edilecek hastanelerden “…….. Branşında Uzman Erbaş Olur.” kararlı sağlık raporu almak, ayrıca branş/ihtisas özelliklerine göre gereken koşulları karşılamak.

9. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.

10. Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.

11. Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme Kılavuzu’ndaki (Eylül 2019) diğer şartları taşıyor olmak.

İrtibat ve Bilgilendirme Telefonu: 0 312 416 45 60 (Hafta İçi:09.00-12.30 ve 13.30-18.00 saatleri arasında)