KPSS'siz ve KPSS ile Kadın Erkek Astsubay Alımı Geliyor-İşte Tarihi ve Başvuru Şartları

TSK 'ya kadın ve erkek adaylar arasından KPSS'siz ve KPSS ile astsubay alımı için bekleyişte sona gelindi. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte Milli Savunma Bakanlığı Kuvvet Komutanlıklarına yapılacak astsubay alımının başvurusuna dair son bilgiler.

KPSS'siz ve KPSS ile Kadın Erkek Astsubay Alımı Geliyor-İşte Tarihi ve Başvuru Şartları

TSK astsubay alımı tarihi.

Türk Silahlı Kuvvetleri 2020 yılı astsubay alımı ilanı henüz yayımlanmadı. Astsubay olmak isteyen on binlerce genç, Türk Silahlı Kuvvetleri , Kuvvet Komutanlıkları bünyesine ne zaman astsubay alımı yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak astsubay alımları hakkında son bilgileri ve başvuruya dair detaylara bu haberimizde yer verdik.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

PANDEMİ ETKİSİ

Her sene Ekim ayında yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı astsubay alımı ilanı , bu sene hala yayımlanmadı. Bunun en büyük nedeni ise pandemi. Daha önce yapılması planlanan KPSS ön lisans ve lisans oturumları, koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi. Lisans sınavları Eylül'de , ön lisans KPSS ise Ekim ayında yapıldı. Her KPSS ile de 2 defa astsubay alımı olur. 2018 yılında yapılan lisans ve ön lisans KPSS sonrası 2 defa 2018 puanı ile alım oldu. 2020 yılı astsubay alımı ilanı için ise KPSS sonuçlarının açıklanmasının beklendiği tahmin ediliyor.

HANGİ KUVVET KOMUTANLIKLARINA ALINACAK?

Milli Savunma Bakanlığı, 2020 yılı astsubay alımını Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapacak. 

YAŞ, MEZUNİYET VE KPSS ŞARTI

Astsubay alımı, lisans ve ön lisans mezunları arasından yapılır.  Alımlar KPSS şartsız ve KPSS 60 puanı ile yapılır. KPSS şartı detayı ise şu şekilde: "Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans veya KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar ilana başvurabilir"

KPSS'siz alım: "Bando sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak Genel Kültür Sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır."

Yaş şartı ise şu şekilde: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

  • Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar
  • Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

2020 KPSS lisans sonuçları açıklandı. Ön lisans KPSS sonuçları ise 26 Kasım'da açıklanacak. Astsubay alımı için sonucun açıklanmasının beklendiği tahmin ediliyor. İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN