Kadın-Erkek Lise Mezunu Subay-Astsubay Alımı Tarihi ve Genel Şartlar

Lise mezunu adaylar arasından subay ve astsubay alımı yapılacak. 2020 yılının ilk aylarında yapılacak MSÜ sınavı ile kuvvet komutanlıklarına yapılacak subay astsubay alımı detayları haberimizde. İşte subay alımı ve astsubay alımı detayları.

Kadın-Erkek Lise Mezunu Subay-Astsubay Alımı Tarihi ve Genel Şartlar

Lise mezunu subay astsubay alımı için tarih açıklanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılında lise mezunu adaylar arasından subay astsubay alımı yapacak. Harp Okullarına ve Astsubay MYO 'lara yapılaca binlerce subay astsubay alımı için 3 seçim aşaması olacak.

Milli Savunma Üniversitesi 'ne yapılacak alımda subay adayları 4 yıl , astsubay adayları ise 2 yıl eğitime alınacak. Eğitimin tamamlanmasının ardından adaylar Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde subay astsubay olarak göreve başlayacak.

KADIN-ERKEK SUBAY ASTSUBAY ADAYLARI BU ADRESTE TOPLANIYOR

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

İLK SEÇİM AŞAMASI

MSÜ 'ye lise mezunu subay astsubay alımında ilk seçim aşaması MSÜ yazılı sınavı olacak. 2019 yılında ise sınav : 7 Nisan 2019 günü yapılmıştı. 2020 yılında da MSÜ yazılı sınavının Nisan ayında yapılması bekleniyor. Şubat 2020 'de de başvurular alınacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Subay astsubay alımı başvurusu yapacak adaylarda aranacak genel şartlar şu şekilde olacak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak , Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak. Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Bayan öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından bayan öğrencilerin, en fazla 20 yaşında olmaları  gerekmektedir.

Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2019 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 20187 ve 2019 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI

İlk seçim aşaması olan MSÜ sınavında geçerli bir puan alan adaylar daha sonra YKS 'ye girecek. Astsubaylık için adayların sadece TYT, subay alımı için TYT ve AYT 'ye girmesi gerekmektedir. 

SEÇİM AŞAMALARINDAN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN