Jandarma'ya 25 Binden Fazla Uzman Erbaş Alımı İçin Yeni Süreç Başlıyor

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımında 2. grup mülakat aşamaları sona erdi. 3. grup için süreç başlıyor. İşte detaylar ve jandarma uzman erbaş alımı için son bilgiler.

Jandarma'ya 25 Binden Fazla Uzman Erbaş Alımı İçin Yeni Süreç Başlıyor

Jandarma uzman erbaş alımında 2. grup mülakatları sona erdi.

Jandarma Genel Komutanlığı , 2019 yılı 1. dönem uzman erbaş alımı için Nisan ayında başvuruları almıştı. Komando ve asayiş sınıfları için alınan başvurular sonrası ilk gruptan adaylar mülakata çağrıldı.

40 BİN ADAY SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRILDI

Jandarma Genel Komutanlığı, 22 bin uzman erbaş alımı için 40 bin adayı mülakat aşamalarına çağırdı. Ancak 40 bin aday , 22 bin alım için yetmedi ve Jandarma Genel Komutanlığı 2. grup aşaması duyurusunu yayımladı.

PERSONEL İHTİYACI FAZLA

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada 22 bin uzman erbaş alımı için sayının tamamlanmadığını , yeni askerlik sistemi sonrası asker ihtiyacının arttığını , bu nedenle seçim aşamalarına çağrılmayan adayların da mülakatlara alınacağına yer verildi.

2. GRUP MÜLAKATLARI SONA ERDİ

Jandarma 2. grup seçim aşamaları Temmuz ayının ilk günlerinde başladı. Uzman erbaş alımı seçim aşamalarının sona ermesinin ardından 3. grup duyurusu için bekleyiş başladı.

ALIM SAYISI ARTTIRILDI

Jandarma uzman erbaş alımında ilk duyuruda 22 bin alım yapılacağına yer verilmişti. Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte 122 bin asker terhis oldu. Askerlerin terhis olması sonrası asker ihtiyacı arttı. Bu nedenle asayiş ve komando uzman erbaş alımında sayı arttırıldı. 

Jandarma alımına girecek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA-KATIL

3. GRUP AŞAMALARI DUYURUSU BEKLENİYOR

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 uzman erbaş alımında 3. grup mülakat duyurusu bekleniyor. 3. grup duyurusunun da Ağustos ayı içinde gelmesi ve Eylül ayı ile birlikte adayların seçim aşamalarına alınması bekleniyor. 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN