İşte Uzman Erbaş Alımı Başvuru Ekranı ve Adım Adım Başvurusu (Sahil Güvenlik 2020/2)

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2020 yılı 2. dönem uzman erbaş alımı için başvuru ekranı e Devlet kapısı üzerinden açıldı ve adaylar başvurularını yapmaya başladı. İşte uzman erbaş alımı başvuru şartları ve adım adım resimli başvuru anlatımı.

İşte Uzman Erbaş Alımı Başvuru Ekranı ve Adım Adım Başvurusu (Sahil Güvenlik 2020/2)

Son dakika : Uzman erbaş alımı açıklaması geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru ekranındaki sıkıntı çözüldü ve adayların başvuru yapabilecekleri , başvuruların e Devlet kapısı üzerinden alınacağına yer verildi. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda Sahil Güvenlik bünyesine yapılan uzman erbaş alımınının başvuru bilgilerine ve başvuru detaylarına yer verdik.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI

Uzman erbaş alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

2. En az lise mezunu olmak.

3. 2020 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).

4. Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak.

5. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (17 Aralık 2015 tarihi ve sonrasında terhis olanlar).

6. Askerlik hizmetini sürdürenler için kılavuzda da yer alan uygun nitelik belgesi almak.

7. Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri (yüzme  dâhil),  uygulamalı  sınavlar  ile  mülâkat  sınavında  başarılı  olmak  ve  Sahil  Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.

8. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sevk edilecek hastanelerden “…       Branşında Uzman Erbaş Olur.” kararlı sağlık raporu almak, ayrıca branş/ihtisas özelliklerine göre gereken koşulları karşılamak.

9. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.

10.  Askerî  öğrencilik  ile  ilişiği  kesilmemiş  olmak,  Türk  Silahlı  Kuvvetleri,  Jandarma Genel  Komutanlığı  ve  Sahil  Güvenlik  Komutanlığında  daha  önce  subay  (yedek  subay  dâhil), astsubay  (yedek  astsubay  dâhil),  uzman  jandarma  ve  uzman  erbaş  olarak  istihdam  edilmemiş olmak.

11.  Sahil  Güvenlik  Komutanlığı  Uzman  Erbaş  Alımları  Bilgilendirme  Kılavuzu’ndaki (Aralık 2020) diğer şartları taşıyor olmak.

ALIM YAPILAN BRANŞLAR

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı için başvurular alınmaya başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir:

https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada ŞİMDİ KİMLİĞİMİ DOĞRULA yazan kısıma tıklayın. Daha sonra kaşrınıza e Devlet giriş sayfası çıkacak. Bu sayfada kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda altta yazan sistem hatasına aldırış etmeyin. Sağ üstte bulunan resimde de işaretle gösterdiğimiz YENİ BAŞVURU kısmına tıklayın. Bu linke tıkladıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Burada BAŞVUR butonuna tıklayın. Daha sonra başvuru bilgileri istenecektir. Başvuru yapmak istediğiniz branşı ve diğer bilgilerinizi girerek başvurunuzu tamamlayın. 

Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayın

JANDARMA 4. GRUP VE YENİ ALIM

1 yıldan fazla süredir adaylar jandarma 4. grup seçim aşamalarını bekliyor. Öte yandan on binlerce aday yeni jandarma uzman  alımı için başvuruların başlaması bekleniyor. Sahil Güvenlik uzman alımı sonrası jandarmanın da ilan yayımlaması bekleniyor. İlan geldiğinde kamubulteni.com'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN