Dış Kaynaktan Subay Alımı İkinci Grup Sonuçları Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin dairesinden duyuru geldi, 2020 yılı TSK Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay adayı alımı 2. grup sonuç ilanı yayımlandı.

Dış Kaynaktan Subay Alımı İkinci Grup Sonuçları Yayımlandı

MSB Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan duyuruda şu ifadeler yer aldı: 

Değerli Adayımız;

 1. Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Aday Temini ilk kayıt işlemleri tamamlanmıştır. İlk kayıt işlemleri sonrasında boş kalan kontenjanların tamamlanması maksadıyla yedek adaylardan kayıt hakkı kazanan adaylara, ".........Sınıfında Yedek-6 Kayıt Hakkı Kazandınız" şeklinde ifade yazılmış ve ikinci grup olarak kayıt hakkı verilmiştir. KAYIT HAKKI KAZANAN adayların kayıtları, 26-27 Nisan 2021 tarihlerinde 08:30-17:00 saatleri arasında, 6'ncı maddede belirtilen kayıt merkezlerinde yapılacaktır. Bir aday birden fazla Kuvvet K.lığının sıralama listesinde bulunabilecektir. Birden fazla Kuvvet K.lığında KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, tercih ettiği Kuvvet K.lığının kayıt merkezine giderek kaydını yaptıracak, kaydını yaptıran adayların diğer Kuvvet K.lıklarındaki adaylıkları sonlandırılacaktır. Herhangi bir Kuvvet Komutanlığına kaydını yaptıran aday daha sonra diğer Kuvvet Komutanlığına geçiş yapamayacaktır. Kayıt hakkı kazanan adaylardan 27 Nisan 2021 (dahil) tarihi 17.00'a kadar kayıt işlemi yaptırmayan adayların adaylıkları sonlandırılacak, HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN İLAVE KAYIT SÜRESİ VERİLMEYECEK, adayın, kayıt hakkı kazanamadığı diğer kuvvet komutanlığındaki başarı sıralamaları devam edecektir.

 2. Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Aday Temini ikinci kayıt döneminde kayıt hakkı kazanamayan adaylar için 28 Nisan- 07 Mayıs 2021 tarihleri arasında eksik kalan kontenjanlar için ayrıca bir ilan yapılmayacak, Kuvvet K.lıkları kayıt merkezlerince kontenjanlar doldurulana kadar sırası gelen aday telefon ile aranarak kayıt için davet edilecektir. Bu nedenle adaylarımızın, sistemde kayıtlı bulunan telefonlarını kayıt faaliyetleri boyunca açık bulundurmaları önem arz etmektedir. Aranıldığında bu telefonlarda bulunmamanız hak kaybına uğramanıza neden olabilecektir. Size yapılan telefon tebligatından sonra 48 saat içerisinde kayıt işleminizi yaptırmamanız halinde kayıt hakkınız iptal edilecektir. Tarafınıza kayıt için çağrı yapılması durumunda yapmanız gereken hususlar hakkında 6'ncı maddede bilgi verilmiştir. 07 Mayıs 2021 tarihinde kayıt faaliyetleri tamamlanacak olup daha sonra ilave çağrı ve kayıt işlemi yapılmayacaktır.

 3. İlan edilen listede Yedek olarak kayıt yaptırmaya hak kazanan ve 26-27 Nisan 2021 tarihlerinde Kovid-19 temaslı/hastası olduğunu beyan eden adaylar;
 a. İlgili kayıt merkezlerine telefonla ulaşarak ön kayıt yaptıracak,
 b. Karantina süresinin bitimine müteakip kayıt tarihlerinde karantinada olduğunu belirten belge ve kayıt için istenilen diğer belgelerle kayıt merkezlerine şahsen başvuracak,
 c. Bahse konu adayların şahsen kayıt yaptırma işlemleri her ne sebeple olursa olsun 04 Mayıs 2021 tarihinden sonra yapılmayacak,
 d. Telefonla ön kaydı yapılan ancak 04 Mayıs 2021 tarihi dahil şahsen kayıt yaptırmaya gelmeyen adayların adaylıkları sonlandırılacaktır.

 4. Herhangi bir Kuvvet K.lığına kayıt yaptıran adayın diğer Kuvvet K.lıklarındaki adaylığı ve kayıt hakkı sonlandırılacaktır.

 5. Tüm adayların arşiv araştırmaları ve güvenlik soruşturmaları devam etmektedir.

 6. Kayıt için izlenecek yol:

 a. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için;

  Seçim aşamalarını başarı ile tamamlayıp KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, 26-27 Nisan 2021 tarihleri arasında 08:30-17:00 saatleri içerisinde Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi Komutanlığına (İZMİR) şahsen başvuracaklardır. Kayıt başvurusunda bulunan adayların izlemesi gereken yol/işlemler müteakip maddelerde açıklanmıştır.
 (1) Kesin kayıt için istenen belgeler (İkişer nüsha getirilecek);
 (a)  Nüfus cüzdanı aslı ve 2 suret fotokopisi, anne-babasına ait nüfus cüzdanı fotokopisi,
 (b) 6 adet biyometrik fotoğraf (arkasına isim ve TC numarası yazılmış şekilde),
 (c) 2 suret İkametgâh ilmuhaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (ç) 2 suret Adaya ait vukuatlı nüfus kaydı (aile bilgilerini içerir şekilde, e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (d) 2 suret Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (e) 2 suret Terhis Belgesi veya Askerlik Durumu Gösterir Belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (f)  Lisans Mezuniyet Belgesinin aslı ve 2 suret fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (g) Varsa Lisansüstü Eğitim Belgesinin aslı ve 2 suret  fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (ğ) 2 suret Transkript belgesinin fotokopisi,
 (h) 2 suret Varsa Yabancı Dil Sonuç Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (ı) 2 suret Varsa Şehit/Gazi Yakını Olduğunu Gösterir Belge,
 (i) 2 suret Noter onaylı Taahhütname/Yüklenme Senedi, (Onaysız belge kabul edilmeyecek, katılış sonrasında noter onayı için birlik dışına çıkılmasına müsaade edilmeyecektir.) (Duyuruya Eklenen Dosyalar Bölümünden İndiriniz)
 (j) 2 suret Kamu kurum/kuruluşunda görev yapmakta iseniz, ayrılış katılış bildirim belgesi veya noter onaylı sureti; özel sektörde görev yapmakta iseniz ilişik kesme belgesi veya noter onaylı sureti,
 (2) Kayıt işlemleri için istenen belgeler, iki adet mavi plastik telli dosya içerisinde ve yukarıda belirtilen sıraya göre hazırlanarak getirilecektir (Belgeler delinmeyecek her bir belge şeffaf dosyalara konularak mavi plastik telli dosyaya yerleştirilecektir).

 (3) Kursiyer adaylarının kayıt ve katılış işlemleri;
 (a) Adayların kesin kayıt işlemine gelirken belgelerin tam olması gerekmektedir. Eksik belge ile kayıt işlemi yapılmayacaktır. Hak kaybının önlenmesi açısından bu husus büyük önem taşımaktadır.
 (b) Adayların katılış işlemleri, kendilerine yukarıda bildirilen tarih aralıklarında Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi Komutanlığında (İZMİR) yapılacaktır. Hatalı katılışlarda tüm sorumluluk adaylara ait olacaktır. Resmi bir mazeret olmaksızın 48 saat içerisinde katılış yapmayan adayların başvuruları sonlandırılacak ve yerine sırası gelen adaylar çağrılacaktır.
 (c) Katılış faaliyeti esnasında adayların yanlarında getirmesi/getirmemesi gereken malzemeler:
 Fotoğraf, video, ses kayıt özelliği olan cep telefonu getirilmeyecektir. Telefonlarda sadece Askercell hattına müsaade edilecektir. Akıllı cep telefonu ve dizüstü/tablet bilgisayar, USB Flash Bellek vb. kesinlikle GETİRİLMEYECEKTİR.
 Kesici ve delici aletler GETİRİLMEYECEKTİR.
 Kişisel malzemeler (Ankesörlü telefon için telefon kartı, kol saati, tıraş malzemeleri, diş macunu/fırçası, şampuan, sabun, sabun kutusu, tırnak makası, pamuk, kolonya, kupa bardak, pudra, el ve yüz için krem, güneş kremi,vb.),
 Yeteri kadar para (Mehmetçik sigorta vb. işlemler için bir miktar nakit para), Banka kartı (Kantinlerden nakit alış-veriş yapılamamaktadır.)
 Mevsime uygun bol miktarda siyah/haki ve desensiz çorap, (İstihkak olarak da dağıtılacaktır.)
 Bol miktarda Haki renkli atlet/fanila ve iç çamaşırı, (İstihkak olarak da dağıtılacaktır.)
 Lacivert/siyah koyu desensiz tek renk şort mayo
 İki adet çamaşır yıkama filesi,(siyah-kirli, beyaz-temiz)
 Yatak kıyafeti (pijama takımı),
 Siyah renkli kurşun, mavi renkli tükenmez/pilot kalem ve silgi, bir adet küçük not defteri, en az iki yüz sayfa (tercihen kapağı şekilsiz düz mavi renk olan) kareli metot defteri,
 İğne iplik seti, çengelli iğne,
 Siyah ayakkabı boyası, Haki ayakkabı boyası ( Dağıtılacak olan istihkaka göre)
 Cep feneri,
 Spor ayakkabı, (Katılış yaptığınızda da dağıtılacak, getirmek tercihinize kalmıştır.)
 Mevsime göre sivil elbise (giyecek ve ayakkabı) getirilmelidir. (Eşyalar ihtiyacı karşılayacak kadar olmalı)
 Spor için beyaz havlu çorap (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

NOT: 1. Altı hafta içerisinde yapılacak olan yemin törenine kadar birlik dışına çıkamayacağınızdan dolayı, işlemlerinizi olumlu veya olumsuz olarak etkilememekle beraber yukarıdaki kişisel malzemeleri yanınızda getirmeniz yararınıza olacaktır.

 2. Tüm adaylar saç (kısa kesim-yanlar düzgün alınmış-subay traşı) ve sakal traşı olmuş olarak (sakalsız) gelecektir.

 3. Kurs boyunca pandemi ve kurs yoğunluğu göz önüne alınarak dışarı çıkışların uygun olmayacağı düşünülerek noter (vekalet işlemleri, satış vb.) ve banka işlemlerinizi katılış yapmadan önce tamamlamanız yararınıza olacaktır.

Başvuru Adresi : Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi Komutanlığı
   Maltepe Mah. 75.Yıl Cumhuriyet Bulvarı 35310 Güzelbahçe/İZMİR
Telefon No : 0 232 234 24 84/85/86/87

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 b. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için;

 (1) Seçim Aşamalarını başarı ile tamamlayıp KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar,
 26-27 Nisan 2021 tarihleri arasında 08:30-17:00 saatleri içerisinde Dz.K.K.lığı Personel Başkanlığı Personel Temin Koordinasyon Şube Müdürlüğüne (Dikimevi/ANKARA) ön kayıt için şahsen başvuracaklardır.
 (2) Ön kayıt için, aşağıda belirtilen belgeler mavi plastik telli dosya içerisinde ve aşağıdaki sıraya göre hazırlanarak getirilecektir. (Belgeler delinmeyecek her biri şeffaf dosyalara konularak mavi plastik telli dosyaya yerleştirilecektir)
 (a) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
 (b) 6 adet vesikalık fotoğraf,
 (c) İkametgâh İlmuhaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (ç) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (d) Terhis Belgesi veya askerlik durumu gösterir belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (e) Mezuniyet Belgesi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (f) Varsa lisansüstü eğitim belgesi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (g) Transkript fotokopisi,
 (ğ) Varsa yabancı dil sınav sonuç belgesi/raporu,
 (h) Varsa şehit/gazi yakını olduğunu gösterir belge,
 (ı) Noter onaylı Taahhütname (Dz.K.K.lığı) (Duyuruya Eklenen Dosyalar Bölümünden İndiriniz)
 (3) Yüklenme senedi eğitime katılış yapıldığında düzenlenecektir.
 (4) Ön kayıt yaptıran adayların katılış yapacakları Eğitim Merkezi ve eğitim tarihleri ile adayların eğitim için yanında getirmesi istenen malzemeler kayıt esnasında bildirilecektir.
Başvuru Adresi : Dz.K.K.lığı Personel Başkanlığı
    Personel Temin Koordinasyon Şube Md.lüğü (Dikimevi/Ankara)
Telefon No : 0 312 363 22 12

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 c. Hava Kuvvetleri Komutanlığı için;

 (1) Seçim aşamalarını başarı ile tamamlayıp KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, 26-27 Nisan 2021 tarihleri arasında 08:30-17:00 saatleri içerisinde Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığına (Kütahya) ön kayıt için şahsen başvuracaklardır.
 (2) Ön kayıt için istenen belgeler;
 (a) Kendinize ait nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
 (b) İkametgâh ilmuhaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (c) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (ç) Terhis Belgesi veya Askerlik Durumu Gösterir Belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (d) Lisans Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi/geçici mezuniyet belgesinin (Üniversite Öğretim Başkanlığından onaylı) aslı ve fotokopisi,
 (e) Varsa Lisansüstü Eğitim Belgesinin aslı ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (f) Transkript belgesinin fotokopisi,
 (g) Varsa Yabancı Dil Sonuç Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (ğ) Varsa Şehit/Gazi Yakını Olduğunu Gösterir Belge,
 (h) Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile bireylerinin bilgilerini içermesi gerekmektedir. e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
 (3) Ön kayıt işlemleri için istenen belgeler, mavi plastik telli dosya içerisinde ve yukarıda belirtilen sıraya göre hazırlanarak getirilecektir (Belgeler delinmeyecek her bir belge şeffaf dosyalara konularak mavi plastik telli dosyaya yerleştirilecektir).
 (4) Adayların ön kayıt işlemine gelirken belgelerin tam olması gerekmektedir. Eksik belge ile kayıt işlemi yapılmayacaktır. Hak kaybının önlenmesi açısından bu husus büyük önem taşımaktadır.
 (5) Adaylara eğitime başlangıç tarihi ve kesin kayıt tarihi daha sonra bildirilecektir.

ÖN KAYIT İŞLEMİNİ VERİLEN SÜRE İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRMEYEN ADAYLARIN KENDİ İSTEĞİ İLE ADAYLIKTAN VAZGEÇTİĞİ KABUL EDİLECEK OLUP ADAYLIKLARI SONLANDIRILACAKTIR.
Başvuru Adresi : Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı KÜTAHYA
Telefon No : 0 274 271 60 70 / 4197 / 4137


RESMİ DUYURU VE DİĞER EK DOSYALARA https://personeltemin.msb.gov.tr/AnaSayfa/DuyuruDetay?prmEncrypt=tY6kfNvKEGSLXHSxjkCUb7ovMA1MhDF7waBZWbYE-Tyq9mJc24P0RZ0bYm5jfazJkXBA4yISxtS72f55RAbulw1s19qmomCRiDEwkga89IfcOgAMnbmIEhsny206Opax adresinden erişim sağlanabilir.