Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Ortaöğretim, Önlisans, Lisans)  Uzman Erbaş Alımı Ön Başvuruları Sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeyinden uzman çavuş alımı için ön başvuru işlemleri devam ediyor. Uzman çavuş alımı ön başvuru işlemleri 2 Ağustos'ta sona erecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Ortaöğretim, Önlisans, Lisans)  Uzman Erbaş Alımı Ön Başvuruları Sürüyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Ortaöğretim, Önlisans, Lisans)  Uzman Erbaş Alımı Ön Başvuruları Sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeyinden uzman çavuş alımı için ön başvuru işlemleri devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmi sayfası, MSB Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin sayfası ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığıyla yapılan resmi bilgilendirmede, ön başvuru işlemlerinin Personel Temin sayfası üzerinden e-Devlet şifreleriyle 2 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılabileceğine dikkat çekilirken, uzman çavuş adaylarının başvuru kılavuzunda yer alan kontenjan dağılımı, başvuru özel şartları ve başvuru genel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği vurgulandı.

Basın İlan Kurumu'ndan yapılan duyuruda ise Uzman çavuş alımı duyurusunda şunlar yer aldı: 

1. Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

2. Adaylar eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlica girmelidir.

3. Bu kılavuz, Milli Savunma Bakanlığının (MSB) 2019 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı; en az lise mezunlarından Uzman Çavuş teminleri ile ilgili hususları kapsamaktadır.

4. Halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Sözleşmeli Er olarak görev yapanlardan en az 3 (üç) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süresi içerisinde olan adayların (ilk sözleşmesini tamamlayıp ikinci veya müteakip sözleşme dönemi içerisinde bulunanlar) başvuruları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınacaktır (İnternet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapılan başvurular kabul edilmeyecektir).

5. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında halen sözleşmeli er olarak görev yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

6. Askerlik hizmetini yapmamış adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

7. Bedelli askerlik yapmış olan ve yapmakta olanlar müracat edebilecektir. Bedellli olarak yapmakta olanlar askerlik hizmetine devam ediyor seçeneğini seçerek askerlik durumlarını doldurmaları gerekmektedir.

8. MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;

a FYT'ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) "adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor" ve,

b. "FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir" ibaresi bulunan "Muvafakat Yazısı" ile sınava katılacaklardır.

Adaylar , başvuru kılavuzuna https://pertemin.msb.gov.tr/Formlar/dzUzmCvs2019.pdf adresinden erişim sağlayabilecekler.