TBMM Memur Alımı için Kimler Başvuru Yapabilir? İşte Şartlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na memur alımı için başvuru şartları ve tarihleri netleşti.

TBMM Memur Alımı için Kimler Başvuru Yapabilir? İşte Şartlar

TBMM’nin memur alımı yapacağına ilişkin resmi duyuru TBMM internet sayfasının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile BİK resmi sayfalarında da yayımlanırken, ilgili duyuruda başvuru yapacak adayların KPSS şartının yanı sıra unvanlara göre belirlenen şartları da yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. 

Resmi duyuruda başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar şu şekilde sıralandı:

Sınava başvuruda bulunacak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları,

gerekmektedir.

TBMM Memur Alımı Başvurular Nasıl Yapılacak?

TBMM memur alımı için başvurular 5 Temmuz 2021 tarihi itibariyle başlamıştı. Söz konusu alım için başvurular 16 Temmuz’a kadar e-Devlet üzerinden alınacak. Memur alımı duyurusunda konuyla ilgili yapılan resmi bilgilendirmede,” Başvurular, 05.07.2021 – 16.07.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adaylar başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesinin (diploma) bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden [email protected]  mail adresine gönderecek olup belge ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.” denildi.

Psikolog, Anaokulu Öğretmeni ve Bakıcı Anne unvanlarında gerçekleşecek alımlara başvuru yapmak isteyen adaylarda aranacak özel şartlar ise şu şekilde:

Yeni Memur Alımlarını Takip Etmek için , Sadece iş haberlerine göz atmak , kadın-erkek diğer adaylarla tanışarak, bilgi alışverişinde bulunmak için yeni sayfaya katılma isteği gönder. Katılım isteği için https://www.instagram.com/k.bulteni.is/?hl=tr

Yeni Personel alımı haberleri geldiği anda haberdar olmak için aşağıdaki uygulamaları ücretsiz indirin:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

https://apps.apple.com/tr/app/kamu-bülteni/id1413151574