Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımında KPSS ve Mezuniyet Şartları

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için başvuru işlemlerinde sona gelinirken, adaylar online başvuru sayfası üzerinden işlemlerini tamamlıyor. Başvuru yapmak isteyen adaylarda aranacak şartlar ve diğer detaylar bu haberimizde.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımında KPSS ve Mezuniyet Şartları

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımında KPSS ve Mezuniyet Şartları

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na memur alımı için başvuru işlemlerinde sona gelinirken, adaylar işlemlerini https://hkkbasvuru.hmb.gov.tr/ adresinden online olarak gerçekleştirebiliyor. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan resmi bilgilendirmede Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan boş kadrolara 15 memur alımı yapılacağı belirtilmiş, ilgili alımın giriş sınavı sonuçlarına göre gerçekleşeceğine dikkat çekilmişti.

Başvuru yapacak adaylarda "Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olması" mezuniyet şartının yanı sıra KPSS şartı da aranacak. Bununla ilgili başvuru kılavuzunda, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 300 kişi içerisinde yer alması (Son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir)" şartını yerine getirmesi" uyarısı yer aldı.

Başvuru genel ve özel şartları ile diğer detaylara göz atmak için bilgilendirme haberimize göz atabilirsiniz. Göz atmak için TIKLAYIN.