Göç İdaresi 45 Kamu Personel Alımı Yapacak

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda , Göç Uzman Yardımcısı kadrosunda çalıştırmak üzere personel alımı yapılacağına yer verildi.

Göç İdaresi 45 Kamu Personel Alımı Yapacak

Göç İdaresi kamu personeli alacak.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bugün yayımlanan duyuruda Göç Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 45 kamu personeli alımı yapılacağı bildirildi. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam etmek üzere yapılan alımda önce yazılı sonra sözlü sınav olacak. Yazılı sınav Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Göç İdaresi kamu personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel şartlarını taşıması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • En az 4 yıllık eğitim veren ilanda belirtilen fakültelerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak, (Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak,)
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),
  • 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak

BAŞVURU TARİHİ

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 45 kamu personel alımı için başvuruların 18 Ekim 2019 günü başlayacağı ve 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar devam edeceği bildirildi.

İlana başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Başvuru ekranı açıldığı anda haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA