Danıştay Kadrolu Hizmetli Alacak-60 KPSS ile En Az Lise

Danıştay Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda kadrolu hizmetli alımı yapılacağına yer verildi. KPSS 60 puan şartı ile yapılan en az lise mezunu personel alımında şartlar haberimizde.

Danıştay Kadrolu Hizmetli Alacak-60 KPSS ile En Az Lise

Danıştay kadrolu personel alacak.

Danıştay Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda  657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine , 2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 12 inci maddesi ve Danıştay Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Kadrolu olarak istihdam etmek üzere yapılacak personel alımında adaylar hizmetli kadrosunda istihdam edilecek. 11 dereceli hizmetli kadrosuna 6 personel alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Danıştay kadrolu personel alımında başvuru detayları şu şekilde;

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

- Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin Genel Şartlar başlıklı 5'inci maddesinin 1'inci fıkrasının b bendinde yer alan "İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak" hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (31/12/1985 ve sonrası doğmuş olanlar başvuru yapabilirler.)

- 2018-KPSS lisans ve 2018-KPSS ortaöğretim/ön lisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

BAŞVURU TARİHİ

İlana başvurular 6 Ocak 2020 Pazartesi günü saat: 09:00 ’da başlayacak olup, 10 Ocak 2020 Cuma günü saat: 17:00’da sona erecek.  İlana başvurular Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 (Eskişehir yolu 10. Km.) Çankaya/ANKARA adresine yapılacak. Başvurular bu adrese şahsen yapılacaktır. Posta ya da diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. 

BAŞVURU ESNASINDA İSTENEN BELGELER

İlana başvurular yukarıdaki adrese aşağıdaki evraklarla birlikte yapılacak:

- Başvuru Formu

- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

- KPSS sonuç belgesi

- Diploma aslı ve fotokopisi veya okul ya da noter onaylı mezuniyet belgesi aslı ve fotokopisi sureti veya e-devlet’ten alınan ve doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi,

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN