Yılların efsane programı kaldırılıyor! Bakanlık anında fişini çekti

Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşan Güldür Güldür isimli komedi programında bir skandal meydana geldi. Skandal skecin ardından harekete geçildi. Detayları haberimizde..

Yılların efsane programı kaldırılıyor! Bakanlık anında fişini çekti

Güldür Güldür Show isimli komedi programında ele alınan bir skeçle büyük skandal yaşandı. Sözde "mizah" kisvesi altında yayınlanan taslakta, Türk ordusunun kahraman olarak adlandırılan gazileri hedef alınıyordu. Skandal skecin sosyal medyada infial yarattığı görülürken Ali Sunal ile Show TV büyük tepki aldı.

Tepkilerin merkezinde yer alan skeç, gazilere, "Tamam en çok gazi sensin. Kurşun yemek seni diğerlerinden ayrıcalıklı yapmaz" şeklinde ifadeler kullanıldı. yrıca skeç, gazilere ve "gazikart" tanınan ayrıcalıklarla dalga geçiyordu.

Yılların efsane programı kaldırılıyor! Bakanlık anında fişini çekti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın içeriğinde haddini aşmış olan bu taslağı kınadığını söyledi. Duruma bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Ali Çelebi'den geldi. Çelebi, "Bu skeç amacını aşmıştır. Bu bölüm yayından kaldırılmalı, gazilerden özür dilenmelidir." dedi.

Bu arada RTÜK, gazi vatandaşları hedef alan yayınlar hakkında soruşturma başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise, Güldür Güldür Show'da ele alınan skeçte gazilerle ilgili yapılan yorumlara soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yılların efsane programı kaldırılıyor! Bakanlık anında fişini çekti

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparken "Gaziler hakkında kötü konuşanları kınıyorum. Vatanımız ve bayrağımız için canını ve bedenini feda eden gazilerimize saygısızlığa tahammül edemem. Kasıtsız ve kaba dil içeren yayına soruşturma başlatıldı." ifadelerini kullandı.

Gelen tepkiler ve açıklamalar üzerine Güldür Güldür Show programının iptal edilebileceği iddia edildi. Güldür Güldür Show'un değerlendirilen programlarına ilişkin her türlü kararı ve alınan yeni açıklamaları sizlerle paylaşacağız.