İşte Milletvekili Olan Ünlüler: Hangi Ünlü Hangi Partiden Vekil Oldu?

Dün tüm Türkiye sandık başına giderek Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci döneminin 600 yeni milletvekilinin belirlendiği seçim yapıldı. Seçim sonucuna ilişkin kesin veriler henüz paylaşılmadı.

İşte Milletvekili Olan Ünlüler: Hangi Ünlü Hangi Partiden Vekil Oldu?

Ancak Meclis’e girmeye hak kazanan ünlüler belli oldu.

Gelen son habere göre şu anda sandıkların yüzde 99,4’ü açıklandı. Şu ana kadar da toplamda 55.300,185 kişinin oyu sayıldı. Sayılan oylarda ortalama 1 milyondan fazla oy geçersiz sayıldı.

Resmi olarak ilan edilmeyen rakamlarla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %49,42, Kemal Kılıçdaroğlu ise %44,95 oranlarında oy aldı.

Yurtdışından gelen oyların sayımı halen devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci dönem 600 yeni milletvekili de belli oldu. Yine resmi olmayan sonuçlara göre önümüzdeki dönem milletvekili olacak ve Meclis’e giremeyecek olan ünlüler de belli oldu. Peki, kimler Meclis’te olacak?

ADAY OLAMAYAN ÜNLÜLER

TİP’ten aday gösterilen Barış Atay, YSP’den aday olan Kerem Fırtına, TKP’den aday olan oyuncu İlyas Salman, Yeniden Refah Partisi’nden aday olan Davut Güloğlu, TİP’ten aday olan Serhat Özcan, TİP’ten aday olan Mehmet Aslantuğ, İsraf Değirmenci, Eski futbolcu Gökhan Zan ve MHP’den aday olan Özlem Balcı Meclis’e giremeyen ünlüler arasında.

MECLİS’E GİRMEYE HAK KAZANAN VE MİLLETVEKİLİ OLAN ÜNLÜLER

AK Parti’den aday olan Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti’den aday olan eski manken Seda Sarıbaş, AK Parti’den aday olan müzisyen Yicel Arzen, AK Parti’den Gazeteci Şebnem Bursalı, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, Mustafa Hulki Cevizoğlu, Eski Futbolcu Alpay Özalan Meclis’e girerek milletvekili olarak göreceğimiz isimler arasında.