FETÖ'nün Evlilik Kataloğu Ortaya Çıktı-İşte Örgütün Evlilikte İzlediği Yol

Terör örgütü FETÖ'nün bir yapılanması da evlilik yapılanması. Kataloglar halinde bulunan fotoğraflar, evlenmek isteyen kişilere gösterilir örgüt üyelerinin, örgüt içinden biri ile evlenmeleri sağlanırdı. 

FETÖ'nün Evlilik Kataloğu Ortaya Çıktı-İşte Örgütün Evlilikte İzlediği Yol

Sabah Gazetesi 'nin bugünkü sayısında ise FETÖ 'nün izdivaç genelgesine yer verildi. Genelgeye ulaşan Sabah, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 'in isteği üzerine hazırlanan belgede, FETÖ 'ye hizmet veren kişilerin nasıl evlendirileceklerine dair emirlere ve sorulara yer verildi. 

Söz konusu genelge ile toplamda 100 binden fazla örgüt üyesinin evlendiği ortaya çıkarken, evlilik iin tüm usüllerin imamdan alınan talimat ile gerçekleştirildiğine yer verildi. Öte yandan örgüt üyelerinin askeriyedeki yapılanma içinde olanlara, daha iyi evlilikler yaptırılması stratejisinin benimsendiği belirtilirken, katalogda kalan diğer kişilerin de mahrem hizmetlerde çalışan örgüt üyelerine bırakıldığına yer verildi. 

İŞTE ANA BAŞLIKLARI İLE FETÖ'NÜN EVLİLİK GENELGESİ

'İzdivaç' isimli genelgede FETÖ evliliklerde şu hususlara dikkat ediyordu.

  • Neden biz evlendirmeliyiz?
  • Ne zaman evlendirilmeli?
  • Adayların alınmasında ve takibinde izlenecek yol - İl ablaları ile istişare - Ön görüşme (Mülakat) - Mülakatlarla ilgili sorunlar - Telefon görüşmelerinde yaşanan problemler - Muhtelif problemler - Yeni gelen adaylara evlilik konusunda bilgilendirme yapılmalı - Öğrencimizi (Örgüt üyesi) tanıma, evlilik semineri verme - thermalid Evlilikle ilgili öğrencinin taleplerini alma (Fertten ferde)
  • Genel izdivaç mesulüne talep bildirme - Genel izdivaç mesulü abiden aday alma - Öğrencimize adayı takdim etme - Görüşme semineri verme - Sonuna kadar süreci kontrol etme - Evlilik ve düğün.

FETÖ ABİLERİ VERİYORMUŞ

FETÖ'nün bu evlilik kitapçığı, mesul abide yer alıyormuş ve evlenmek isteyen FETÖ üyelerine bu fotoğraflar gösteriliyormuş. Genelgenin bir kısmında ise "Öğrencimiz dış görünüşe çok önem veren biri ise mutlaka fotoğraf gösterilmeli. Bize göre güzel olan birisi ona göre çok çirkin olabilir." ifadeleri yer alıyor.

Hizmet geçmişi, yıl yıl yaptığı vazifeler ve kaldığı yerler yazılmalı.

Tanınan bir özelliği varsa formda yazılı olarak ifade edilmeli.

Adayın söz ve nişan gibi bir takıntısı varsa tespit edilmeli.

Söyleyemiyor, birkaç kişiyle görüştürülüyor, hep olumsuz oluyor.

Bayan adaylar ablalar tarafından görüşmeye hazırlanmalı" gibi talimatlara yer veriliyor.

Adayların 'hizmet geçmişi, aile yapısı, sosyal ve kültürel durumu, memleket tercihi, kişilik yapısı gibi bilgelerin de forma işlenmesi isteniyor. Genelgede "Adayın ailesinin varsa olmazsa olmazları, izdivaç hususunda son kararı kimin vereceği öğrenilmeli... Huy ve karakter olarak istemedikleri ve geçinemeyeceği fıtratlar, fiziki olarak takıntısı var mı öğrenilmeli.

Nabza göre şerbet verilmeli ve her fıtrata uygun birilerinin olabileceği ifade edilmeli" gibi ifadeler de dikkat çekiyor.

Kamubulteni.com  | Ankara