Fazıl Say'dan Cenaze Namazı Açıklaması

Ünlü Piyanist Fazıl Say, geçtiğimiz gün annesinin cenaze töreninde namaz kılmasına gelen yorumlara değindi ve sert bir açıklamada bulundu.

Fazıl Say'dan Cenaze Namazı Açıklaması

Usta Piyanist Fazıl Say, sosyal medyada hakkında dolaşan açıklamalara cevap verdi.

Fazıl Say’ın, tedavi görmekte olan annesi yazar Ayşe Güngür Say, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Ayşe Güngör, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenaze namazı kılması sonrası sosyal medyada hakkında çıkan yorum ve açıklamalar sonrası Fazıl Say, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerindeki yorumların incitici olduğunu söyleyen Fazıl Say, "Bunların hiç birini yazmak istemezdim. Annemin cenaze töreninden sonra sosyal medyada çıkan tartışma ve yorumlar, sonsuz mertebede inciticidir, kin ve nefret doludur, annesini kaybeden bir insanın kalbini kırmak amaçlıdır. İnsani olan her şey bu yazılanlarda unutulmuş, terk edilmiştir."

Bu yorumların ilkelliği ve cahilliği ön plana çıkardığını söyleyen Fazıl Say, namazı doğru şekilde kıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Tüm bu yazılanlar en doğru şekilde yapılmış bir cenaze namazını kılan beni hedefe koyan, benim inancımı sorgulayan, utanç verici bir ilkelliği, cüreti ve cahilliği temsil etmektedir. Bu tartışmalar hiçbir yere varamaz. Tek ricam, bu yazılanların Artemisbet kaldırılması ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasıdır. Bunu lütfen yapmayın. İnsanların inançlarını sorgulamak, tehditler yağdırmak, küfürler etmek kimsenin haddi değildir."

EN GÜZEL ŞEKİLDE KILDIK

Cenaze namazını en güzel şekilde kıldıklarını söyleyen Fazıl Say, "Biz annemin cenazesini en sade ve en doğru şekilde yaptık, cenaze namazını en güzel şekilde kıldık, annemle vedalaştım, o gün ailemizi yalnız bırakmayan tüm dostlarıma müteşekkirim. Taziye yollayan herkese, onbinlerce insana şükran borçluyum." ifadelerini kullandı.

Fazıl Say açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Bakın; devletin tüm kademelerinden taziye mesajları gelmiştir. Ülkemizi yöneten devlet adamları, tüm samimiyetleri ile beni bizzat aramışlardır, iktidar ve muhalefet, Cumhurbaşkanımız, tüm liderler, bakan ve milletvekilleri, hepsi aramış taziyelerini iletmiştir. Sonsuz teşekkür ediyorum.

Dostlar, bu tartışmalar olmasın, çocukça bu. İçindeki sevgi ve iyiliği tüketip kin ve nefret kusanlar, lütfen insan olduğunuzu hatırlayın, hepimizin insan olduğunu hatırlayın. Lütfen yazdıklarınızı kaldırın, bu yapılanın kimseye bir faydası yoktur. Lütfen."

Kamubulteni.com  | Ankara