Ekranlarda günde 750 bin TL harcıyorum demişti! Dilan Polat'ın aylık gelirini duyunca şoke olacaksınız

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin aylık geliri Emniyet’teki ifadelerinde ortaya çıktı.

Ekranlarda günde 750 bin TL harcıyorum demişti! Dilan Polat'ın aylık gelirini duyunca şoke olacaksınız

 

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları nedeniyle gözaltına alındı. Bu iddialarla ilgili açılan soruşturma kapsamında çiftin aylık geliri Emniyet ifadesinde gün yüzüne çıktı. Özellikle lüks yaşantılarıyla gündemde olan Polat çiftinin gelir kaynağı merak konusu haline gelmişti. Soruşturma sonucu, Dilan ve Engin Polat'ın gelirleri hakkındaki bilgilere ulaşmak isteyenler Emniyet ifadelerine başvurdu. İşte detaylar...

Dilan Polat ve Engin Polat çifti,

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT ÇİFTİ KARA PARA AKLAMA VE VERGİ KAÇIRMA İDDİASIYLA GÖZ ALTINA ALINDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcının talimatıyla harekete geçerek 1 Kasım'da saat 01.15'te operasyon düzenledi. Bu operasyon sonucu Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve çiftin avukatları Haydar Enes Çetinkaya ve Ahmet Gün dahil olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sabah saatlerine kadar Emniyet'teki işlemleri tamamlandı.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti,

Emniyet'teki ifadelerin ardından Dilan ve Engin Polat çifti, diğer şüphelilerle birlikte adliyeye sevk edildi. İfadelerdeki aylık gelir miktarı ve gelir kaynaklarına dair ayrıntılar kamuoyu tarafından merak ediliyordu.

Polat çifti, uzun süredir medyanın ilgisini çeken bir yaşam tarzı sürdürüyordu ve bu yaşantıları hakkında birçok spekülasyon yapılıyordu. İddiaların soruşturulması sonucunda elde edilen bilgiler, gelirlerinin ne şekilde sağlandığına dair daha fazla aydınlatıcı olabilir. Soruşturma süreci ilerledikçe, Polat çiftinin gelir kaynaklarına dair daha fazla detayın açıklanması bekleniyor.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları nedeniyle gözaltına alındıktan sonra Emniyet'e verdikleri ifadelerde aylık gelirleri hakkında bilgiler verdi. Dilan Polat, aylık gelirinin 150-200 bin TL arasında olduğunu ifade etti. Aynı şekilde Engin Polat da aylık gelirini 150-200 bin TL olarak beyan etti.

Ancak, Engin Polat'ın bu geliri ne şekilde sağladığı sorulduğunda, mal varlığını elde etme yöntemine dair herhangi bir açıklamada bulunmadığı belirtildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, aile bireylerine ait şirketlerin tasfiye halinde olduğu dönemde, sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL'lik para girişi yapıldığı iddiaları sorulduğunda, Engin Polat bu ticaretin, 3 ayrı firmadan ürün alımı karşılığında gerçekleştiğini savundu.

Dilan Polat ise ifadesi sırasında sürekli olarak ağladı ve şirketlerin işleyişi, finansal işlemlerle ilgilenen kişinin eşi olduğunu belirtti. Bu süreçte Dilan Polat, "Sadece reklam yüzüyüm" şeklinde cevaplar verdi. Ancak, Polat çiftinin bu kadar lüks bir yaşantıyı nasıl finanse ettiği sorulduğunda herhangi bir açıklamada bulunamadıkları belirtildi.

Özellikle, çiftin aylık gelirleri ve mal varlıklarının nasıl oluştuğu hakkında detaylı bilgilerin istendiği ifadeler, kamuoyunda büyük ilgi gördü. Soruşturma süreci ilerledikçe, Dilan ve Engin Polat'ın gelirlerinin ve mal varlıklarının nasıl şekillendiğine dair daha fazla aydınlatıcı bilgiye ulaşılması bekleniyor.