Dilan Polat'a bir şok daha! Kremlerini, ürünlerini alanlar aman dikkat: Artık böyle yapılacak

Dilan Polat - Engin Polat şirketine TMSF kayyım olarak atandı! Ayrıntılar haberimizde...

Dilan Polat'a bir şok daha! Kremlerini, ürünlerini alanlar aman dikkat: Artık böyle yapılacak

Türkiye'de geniş bir hayran kitlesine sahip sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat çifti için başlatılan soruşturma sonrasında, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyım atanarak yönetilen şirketlerde önemli bir gelişme yaşandı. Toplamda 39 şirketi kapsayan bu süreç, sosyal medya fenomenlerine ait şirketlerin yönetimindeki değişikliklere ve mali durumlarına odaklanıyor.

TMSF, Dilan-Engin Polat Grubu'na ait 27 şirketin yanı sıra Başar Grubu'ndan 3, Tayyar Grubu'ndan 2, Özkan Grubu'ndan 2 ve diğer fenomenlere ait 5 şirkette kayyım olarak görevlendirildi. Bu adım, şirketlerin maaş ödemelerini ve borçlarını düzenleme amacını taşıyor.

Kayyım heyeti, özellikle vergi ve SGK borçları başta olmak üzere, yaklaşık 500 çalışanın maaş alacaklarını düzenlemeye başladı. Bu süreçte, TMSF'nin hizmet aldığı firmaların alacaklarıyla ilgili ödemelerin de düzene girmeye başladığı öğrenildi.

dilan polat ürünleri artık orada satılacak

Polat Grubu'nun içinde yer alan 27 şirket arasında güzellik merkezleri dışında farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar da bulunuyor. Bu şirketler arasında yer alan 100'den fazla franchise verilen firma ise, TMSF'nin kayyım atamasıyla birlikte hizmet vermeye devam edecek.

Özellikle e-ticaret platformları üzerinden satış yapan şirketler arasında yer alan Polat Grubu'nun güzellik ürünleri, TMSF'nin atadığı yeni yöneticiler tarafından müşterilere kesintisiz bir hizmet sunmak amacıyla e-ticaret sitelerinde yeniden satışa sunulacak.

Bu süreçte TMSF'nin, şirketlerin faaliyetlerini devam ettirmeye öncelik vermesi bekleniyor. Ancak, karlılığı olan şirketlerin satışı veya diğer önemli kararlar için hukuki sürecin tamamlanmasının beklenmesi de gündemde. Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle ilgili devam eden hukuki süreç, kamunun ve iş dünyasının yakından takip ettiği bir konu olmaya devam ediyor.