İYİ Parti'den Ayasofya Açıklaması: "İnşallah İbadete Açılır"

Son dakika haberi. İYİ Parti 'den Ayasofya 'nın ibadete açılması konusunda bir son dakika açıklaması geldi. Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada "İnşallah ibadete açılır" dedi.

İYİ Parti'den Ayasofya Açıklaması: "İnşallah İbadete Açılır"

İYİ Parti 'den Ayasofya açıklaması.

İYİ Parti Gup Başkanvekili Lütfü Türkkan bir son dakika açıklamasında bulundu. Türkkan yaptığı açıklamada Ayasofya 'nın ibadete açılması meselesine değindi ve "İnşallah ibadete açılır" dedi.

İYİ Partili Türkkan , Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ayasofya’da ezan okunuyor 5 vakit, olur da bilmeyenler vardır. Oylar düşmeye devam ediyor, hem de son sürat. Ayasofya meselesinin yeniden gündeme gelmesi de bundan. Malzeme kıtlığı çekiyorlar. İnşallah ibadete açılır ama vatandaş bir kere karar verdi; sizi iktidardan gönderecek."

İLBER ORTAYLI: MÜZE OLARAK KALMALI

İlber Ortaylı yaptığı son açıklamada Ayasofya 'nın müze olarak kalması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Müze kararını, Cumhuriyet hükümetimiz ve ilk Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki heyet karar vermiştir ve bu böyle olacaktır. Uygunu budur. Burada birtakım törenlere lüzum yoktur. Kaldı ki; bir bölümünde ezan da okunuyor, namaz da kılınıyor. Buna itaat etmek zorundayız, bizim kararımızdır, bizim devletimizin kararıdır. Politika aracı yapılmasını doğru bulmuyorum. Bunu karşılayacacak bir gücünüz olması lazım.

Efendim bunun örneği var mı? Yok. Kurtuba Camii'ni çevirdiler kiliseye, ortasına bir de katedral inşa ettiler. Berbat bir şey.  Bütün yapısını bozdular. Bugün bile kilise olarak devam ediyorlar.

Biz onlara uymak zorunda değiliz. Biz İspanyol değiliz. Biz dünya devletiyiz. Kendimizi Batı Avrupa'daki bağnaz kitlelerle bir ayarda tutarak hareket edemeyiz. Cumhuriyet hükümetinin 1934'teki kararına itaat etmek zorundayız. Biz güne uyalım. Bazı hareketleri yaptığımız zaman, dünyanın bütün ülkelerinde camilerimiz yapılıyor."