TRT Netflix'e Alternatif Platform Kuruyor

Dünyaca ünlü platform Netflix'e alternatif geliyor. TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Netflix'e alternatif platform kurma hazırlığında olduklarını duyurdu.

TRT Netflix'e Alternatif Platform Kuruyor

Dünyanın en çok izlenen platformu olan Netflix'e Türkiye'den alternatif geliyor. TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Netflix'e alternatif platform kurma hazırlığında olduklarını duyurdu.

Kullanıcıların yüzde 70'i sosyal medyayı haber kaynağı kabul ediyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde, ortaklaşa düzenlediği panelde konuşan Sobacı, sosyal medyanın bireylerin özgür bir şekilde düşüncelerini ortaya koydukları bir alan olduğunu ancak bir an yalabn haberlerin dezenformasyonun mecrası haline geldiğini aktardı.Dijital çağda özgürlük alanı vadederken, kaos, belirsizlik ve abartıdan beslenen bir sosyal medyanın karşımıza çıktığını söyleyen Sobacı, şu anda aktif kullanıcıların yüzde 70'inin sosyal medyayı bilgi ve haber kaynağı olarak kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Dezenformasyon arttı

Sosyal medya üzerinden Dezenformasyonun kat be kat arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Kamu yayıncısı olarak, küresel sistemin krizde olduğunu ilan etmek zorundasınız. Cumhurbaşkanımız da küresel sistemin krizde olduğunu söylüyor. Tabiri caizse 'Kral çıplak' diyor. Küresel sistemin krizde olduğu bir dönemde, ülke olarak iddialarınızı hem ulusal hem de uluslararası alanda daha iyi anlatmak zorundasınız. Küresel sistemini krizlerinin ülkemize olan etkilerini bertaraf etmek zorundasınız. En nihayetinde devletle millet arasındaki ilişkiyi güçlendirmek zorundasınız" değerlendirmesinde bulundu.

2023'te Netflix'e alternatif kuruyoruz

Açıklamalarını sürdüren Sobacı, kamu olarak TRT'nin 2023 yılında Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceğini, gençlik platformu kuracağını ve filmlerle oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğini duyurdu.