Son Dakika: Küçük İskender Hayatını Kaybetti

Son dakika haberi: Küçük İskender adıyla tanınan, gerçek adı Derman İskender Över olan ünlü şair, 55 yaşında hayata veda etti.

Son Dakika: Küçük İskender Hayatını Kaybetti

Son dakika: Küçük İskender hayatını kaybetti.

Edinilen son dakika bilgilerine göre , çağdaş şiirimizin önde gelen ve sevilen isimlerinden olan  Derman İskender Över gerçek isimli Küçük İskender 'e geçtiğimiz yıl haziran ayında kanser teşhisi konmuştu. Teşhis sonrası Küçük İskender tedavi altına alınmış ve tedavisi 1 yıldır devam ediyordu. 

Paşabahçe Devlet Hastanesi 'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen  Küçük İskender, gece saatlerinde hastalığa karşı verdiği mücadeleye dayanamadı ve kaybetti. Küçük İskender'in ölümü sanat camiası ve hayranlarına büyük üzüntü yaşattı. 

Küçük İskender en son "İkinci Waliz" adlı şiir-metin-günlük kitabıyla okurla buluşmuştu. Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler veren, ilk filmi "Ağır Roman" ile oyunculuk deneyimini de yaşayan Küçük İskender 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü, 2014’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü, 2017’de Necatigil Şiir Ödülü’nü almıştı.