'Neşet Ertaş' filmi için yapılan itiraz reddedildi

'Neşet Ertaş' filmi için yapımcısının mahkeme kararına itirazı reddedildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Yapım şirketi Dijital Sanatlar:- "Sayın mahkeme itirazımızla ilgili kararını bugün açıkladı ve üzülerek söylemeliyiz ki itirazımız reddedildi” ifadelerini kullandı.

'Neşet Ertaş' filmi için yapılan itiraz reddedildi

Sanatçı Neşet Ertaş'ın hayatının anlatıldığı "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filmi ailesinin itirazları neticesinde vizyona girmeden durdurulmuştu. Merhum sanatçının ailesinin açtığı davada verilen filmin yayınlanamayacağına ilişkin karara yapım şirketi itirazda bulunmuştu. Ancak mahkeme yapılan itirazı reddetti. 

Alınan bu son karar ile birlikte konuya ilişkin filmin yapım şirketi Dijital Sanatlar'dan yapılan açıklama geldi. Yapılan açıklamada 23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan film, İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karara göre yayınlanamayacak.Merhum sanatçının ailesi filmin yayınlanmaması için yapımcı Mustafa Uslu'ya açtığı dava geçen hafta İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karara bağlanmış ve yayın yasağı gelmişti. Gerçekleşen duruşmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, filmin ve fragmanlarının yayınlanmamasına karar vermişti.

Yapım şirketi yazılı açıklamada bulundu

Alınan son karar ile birlikte konu hakkında filmin yapımcısı Dijital Sanatlar'ın yaptığı yazılı açıklamada ise, şunlar kaydedildi:"Geçtiğimiz hafta vermiş olduğu İhtiyati Tedbir Kararı'na vakit kaybetmeksizin itiraz etmiştik. Sayın mahkeme itirazımızla ilgili kararını bugün açıkladı ve üzülerek söylemeliyiz ki itirazımız reddedildi. Sayın mahkeme kararına gerekçe olarak, uyuşmazlığın çözümünün 'hukuk dışında özel ve teknik bilgiyi de gerektirdiği, bu nedenle HMK'nın 266. maddesi kapsamında bilirkişi incelemesi yaptırılması gerektiği ancak gelinen aşamada henüz bilirkişi incelemesi yaptırılamadığından (bilirkişilere izletilmeden) filmin sinemalarda vizyona girmesi ya da internet/sosyal medya/dijital yollarla umuma iletilmesi halinde davanın konusuz kalacağı belirtmiştir.,

Hukuki sürecin tarafımızca son derece titiz bir biçimde takip edildiğini, sayın mahkemenin bu kararına da en kısa sürede itiraz edeceğimizi, bu bağlamda sinema filmimizin seyircisi ile en kısa sürede buluşması için gereken her türlü hukuki mücadelenin sonuna kadar verileceğini, adaletin er geç mutlaka tecelli edeceğine inancımızın tam olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz. Yüce mahkemenin adalet terazisine güvendiğimizi bir kez daha belirtiriz."