KPSS Ortaöğretim Sorusu: Siyasetname 'nin Yazarı Kimdir?

Lise KPSS sınavında adaylara Siyasetname 'nin kimin eseri olduğu sorusu soruldu. Sınavdan çıkan adaylar sorunun cevabını araştırmaya başladı.

KPSS Ortaöğretim Sorusu: Siyasetname 'nin Yazarı Kimdir?

Bugün yapılan KPSS'de sorulan soruları araştıran adaylar için Kamubulteni.com olarak bu haberimizi yazdık. KPSS'de Siyasetname'nin yazarının kim olduğu sorusu soruldu. 

KPSS'de Tarih alanında sorulan soruda Siyasetname eadlı kitabın yazarının kim olduğu sorusu soruldu. Bu sorunuın cevabını araştıranlar için biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizi yazdık.

Selçuklu sultanları Alparslan ve Melikşah'ın veziri olarak otuz yıl boyunca devlet yönetiminde söz sahibi oldu, görüşleriyle sultanların kararlarını etkiledi. Siyasi bir suikasta kurban gitmesinden kısa bir süre önce hükümdarlık sanatı konusunda düşüncelerini kaleme aldı. Melikşah'ın devlet yönetimi hakkında kapsamlı bir rapor istemesi üzerine yazılan Siyasetname, Nizamü'l-Mülk'ün devlet adamı olarak deneyimlerini aktardığı bir el kitabı olmasının yanı sıra, edebi değeriyle de yüzyıllardır dikkati çeken bir eserdir.

SİYASETNAME KİMİN ESERİDİR?

Siyasetname Nizamülmülk tarafından kaleme alınmıştır. KPSS'de sorulan sorunun cevabı Nizamülmülk'tür.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK, KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMLARINI TAKİP ETMEK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER