Kırmızı Bültenle Aranan Rapçi İstanbul'da Serbest Bırakıldı

İran'da kırmızı bültenle aranırken, 28 Ocak'ta İstanbul'da yakalanan İranlı müzisyen Amır Hüseyin Maghsoudloo,adli kontrol şartıyla salıverildi.

Kırmızı Bültenle Aranan Rapçi İstanbul'da Serbest Bırakıldı

Haber merkezlerine ulaşan bilgilere göre, 28 Ocak'ta İstanbul Fatih'te gözaltına alınan İranlı rap sanatçısı Maghsoudloo'nun serbest bırakıldığı bildirildi. Ülkesinde uyuşturucu madde kullanmaya teşvik etttiği gerekçesiyle 24 Eylül 2019 tarihinden bu yana kırmızı bültenle aranan rapçi,gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere bir süre Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne bağı Şehit oan Özen Yerleşkesnde tutuldu.

İranlı şarkıcının, gece saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi. Sanatçının avukatı Gül Erdoğmuş, müvekkilinin serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Müvekkilim 8 gün önce oturum izni başvurusunun akıbetini öğrenmek için gittiği İl Göç İdaresinde hakkında kırmızı bülten kararı olduğu gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı. Sınır dışı işlemleri yapılmadan önce idari gözetim altına alınan müvekkilim için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi İkinci Sulh Ceza Hakimliği'ne iki farklı başvurumuz oldu. İlk başvurumuzda idari gözetim altına alınan müvekkilimin serbest bırakılması için itiraz ettik. Müvekkilim dün gece sabit bir adreste bulunmak ve Türkiye sınırları içinde kalmak koşulu ve düzenli olarak imza vermek şartıyla serbest bırakıldı. İkinci başvurumuz ise Amır Hüseyin Maghsoudloo'nun ülkesine iade edilmemesi için yapıldı" dedi.