Gündüz Alp Ne Zaman Nasıl Öldü? Gündüz Bey Kimdir?

Osmanlı İmparatorluğu 'nun kuruluş dönemini anlatan Kuruluş Osman dizisi karakterlerinden Gündüz Alp tarihte nasıl hayatını kaybetti?

Gündüz Alp Ne Zaman Nasıl Öldü? Gündüz Bey Kimdir?

Gündüz Alp ne zaman öldü?

Kuruluş Osman adlı dizide adı geçen Gündüz Alp 'in nasıl  hayatını kaybettiği araştırılmaya başlandı. İzleyiciler ve tarih  meraklıları , Gündüz Bey 'in ne zaman hayatını kaybettiğin i nasıl öldüğünü araştırmaya başladı. 

Osmanlı Devleti 'nin kuruluş sürecini konu alan dizide  Gündüz Alp izleyicileri meraklandırdı.  Yayımlanan son bölümde Gündüz Alp adlı karakterin öleceği sinyalleri , izleyicileri meraklandırdı. İzleyiciler , Gündüz Alp karakterinin nasıl hayatını kaybedeceğini , Gündüz Alp Bey 'in tarihte nasıl öldüğünü araştırmaya başladı

Gündüz Alp veya Gündüzalp olarak biliniyor. Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Gazi 'nin babası olan Ertuğrul Gazi'nin soyundan olan Gündüz Alp, çeşitli kaynaklara göre Ertuğrul Gazi'nin babası veya oğlu olarak geçmektedir. Bu konuda net bir bilgi yoktur.

Enverî'nin Düstûrnâme-i Enverî adlı eseri ve Karamanlı Mehmed Paşa 'ya göre Ertuğrul Gazi 'nin babası olarak belirtilmiştir. 

Hasan bin Mahmûd el-Bayâtî'nin Câm-ı Cem-Âyîn adlı eseri, Âşıkpaşazâde'nin Âşıkpaşazâde Tarihi adlı eseri ve Neşrî'nin Kitab-ı Cihannüma adlı eserine göre ise Ertuğrul Gazi'nin oğlu ve Osman Gazi'nin kardeşi olarak geçmektedir. 

Tarihi kayıtlarda geçen Gündüz Alp yetişkin bir ömre kadar uzanıyor, hatta Ertuğrul Gazi’den sonra Kayı Boyu’nun beyi olmak için kardeşi Osman Gazi ile mücadele ediyor.

Gündüz Alp çocuk yaşta ölmemiş, ileri yaşlara ulaşmış ve Osman Gazi ile giriştiği beylik mücadelesini kaybetmesine rağmen yine de kardeşinden ayrılmamıştır.

Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüzalp, Bizans ile yapılan hemen hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA