Ali Babacan'dan Flaş Susamam Şarkısı Açıklaması

Son dakika haberi: Ali Babacan 'dan Susamam şarkısı hakkında son dakika açıklaması geldi. Babacan Susamam şarkısının çok güzel hazırlandığını söyledi.

Ali Babacan'dan Flaş Susamam Şarkısı Açıklaması

Ali Babacan 'dan Susamam şarkısı açıklaması.

Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur 'un konuğu olan Ali Babacan yeni parti hakkında açıklamada bulunurken Susamam adlı rap şarkı hakkında da önemli ifadeler kullandı.

Yıldıray Oğur 'un "En son bir rap klibi çıktı. "Susamam" adlı. İzleyebildiniz mi?" sorusuna Ali Babacan şu şekilde cevap verdi:

"Evet izledim. Çok güzel hazırlanmış. Sorunlar ve kaygılar gayet güzel işleniyor. Harekete geçilmezse, bir şey yapılmazsa, susulursa olacaklardan herkesin sorumlu olduğu vurgulanıyor. Etkilendim doğrusu. Biz de susmadık. Susamadık. Karar verdik ve çalışıyoruz"

SURİYELİLER AÇIKLAMASI

Suriyeliler meselesi hakkında Babacan şu ifadeleri kullandı:

"Suriyeli göçmenler öncelikle bir insanlık sorunu. Bizim açımızdan ayrıca bir sosyal sorun, bir ekonomik sorun. İlk yıllarda Suriye'deki tablo geçici bir durum olarak değerlendirildi. Savaştan ve ölümden kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilere göçmen denilmedi, misafir denildi. Onların Türkiye'deki varlığı da geçici bir durum olarak değerlendirildi. Bugün geldiğimiz noktada ise hem Suriye'deki durumun hem de Türkiye'deki Suriyelilerin durumunun kapsamlı ve gerçekçi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Konunun siyasi, ekonomik ve toplumsal boyutlarının tüm yönleriyle analiz edilmesi ve yeni bir strateji geliştirilmesi gerekiyor. Bunu yaparken ilgili tüm ülkelerle de istişare içinde olunması gerekiyor."

EKONOMİK SIKINTILAR

Son dönemlerdeki ekonomik sorunlara değinen Babacan, "Şu anda ekonomimizin en önemli sorunu öngörülebilirlik sorunu. Yazılı politika dökümanlarının gelecek perspektifi vermesi gerekiyor. Başta bağımsız kurumlar olmak üzere kurumların itibar ve güvenilirliğini artırmak gerekiyor. Para politikasının, maliye politikasının ve makro ihtiyati tedbirlerin birbiriyle uyumlu olması gerekiyor ve öngörülebilir olması gerekiyor. Yapısal reformların yeniden canlandırılması gerekiyor. Türkiye son dönemde, 90'lı yılları andıran yüksek enflasyon - düşük büyüme - yüksek işsizlik sarmalına girdi. Gelir dağılımı bozuluyor. Büyük çabalar ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz ülkemizin 'yatırım yapılabilir' kredi notu kaybedildi. "Orta Gelir Grubu"ndan "Yüksek Gelir Grubu"na geçme aşamasına gelmiş olan ekonomimiz "Orta Gelir Grubu"nda tıkandı. Hatta bu gruptaki sıralaması dahi kötüleşmeye başladı. Milli gelirimiz düştü, fakirleştik." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA