Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'in 350 Milyonluk Tatlı Macerası Böyle Bitti

Kripto para şirketi Thodex'i kurduktan sonra binlerce vatandaştan topladığı 356 milyon lirayla yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'un Seyşelleri olarak da bilinen turistik kenti Vlora’da yakayı ele verdi. Kapısını çalan Arnavutluk polisine sahte bir isim söyleyen Özer'in kimliği, parmak ve yüz izi ile doğrulandı. Gözaltına alınan Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade edilmeyi bekliyor. Türkiye'nin 'kırmızı bültenle uluslararası aradığı Thodex'in kurucusu Faruk Fa

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'in 350 Milyonluk Tatlı Macerası Böyle Bitti

17 Ay Önce Yurt Dışına Kaçmıştı
Kripto para borsası Thodex platformunu oluşturduktan sonra binlerce vatandaşın bu yöntem ile dolandırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Thodex kurucusu 29 yaşındaki Faruk Fatih Özer, 20 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk’a kaçmıştı. Türkiye'nin isteği üzerine firari özel ile alakalı İnterpol üzerinden 'kırmızı bülten' çıkarılmıştı. Arnavutluk polisi önceki gün Faruk Fatih Özer'i, ülkenin en önemli Liman kentlerinden biri olan Vlora’da göz altına alındı.

Arnavutluk Polisinin, Fotoğrafı Türkiye'ye Yollamasıyla Her şey Ortaya Çıktı
Gözaltına alındığında Arnavutluk polisine sahte bir isim söylediği iddia edilen Faruk Fatih Özer'in, parmak izinin alınması ile beraber yakın plan fotoğrafı da çekildi. Özer’in parmak izi ile fotoğrafı Türkiye ile paylaşıldı. Yüz tanıma sistemi ile parmak izi verileri eşleştirdiğinde gözaltına alınan kişinin kripto para dolandırıcısı Faruk Fatih Özer olduğu ortaya çıktı. 
Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı tarafından Faruk Fatih Özer'in iadesi için derhal çalışmalara başlandı. Arnavutluk'un Liman kentinde Yakayı ele veren Faruk Fatih Özer'in, deniz yoluyla Arnavutluk’tan karşılamaya çalıştığı da iddia edildi.

Türkiye'ye İade Edilecek
İçişleri Bakanlığı tarafından konuya yönelik yapılan açıklamada;
“Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün yani dün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya kırmızı bülteni ile aranan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’ta liman kenti Vlora’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile kesinleştiğini iletti. Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı tarafından Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesi işlemlerine başlandı.”
Denildi.