Thodex'in Ardından Vebitcoin Hesaplarına da Bloke Geldi!

Kripto para borsalarından Vebitcoin, bugün yayımladığı yazılı açıklamada faaliyetlerini durdurma kararı aldığını bildirmişti. MASAK, kripto para platformuyla ilgili inceleme başlatırken, Vebitcoin'e ait hesapların bloke edildiği bildirildi.

Thodex'in Ardından Vebitcoin Hesaplarına da Bloke Geldi!

Türkiye'de Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in yurtdışına kaçışıyla başlayan kirpto para kâbusu devam ediyor. Yüzbinlerce kullanıcının birikiminin bulunduğu borsada önce işlem yapılamamayla başlayan sorun daha sonradan Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunlarından biri haberleriyle devam etti. Thodex Kurucusunun yakalanması için Arnavutluk'ta çalışmalar sürerken, bugün akşam saatlerinde bir başka Kripto para borsası Vebitcoin'de faaliyetlerini durdurduğuna yönelik bir açıklama metni yayımladı.

Vebitcoin'in sayfasına giren kullanıcılar, "Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız." ifadelerinin yer aldığı bir mesajla karşılaştı. İlgili açıklamanın ardından MASAK harekete geçerken, söz konusu kripto para platformuyla ilgili inceleme başlattı. Thodex borsasında olduğu gibi Vebitcoin'de de hesaplara bloke konulduğu kaydedildi.