Son Dakika: Kripto Para Vurgunuyla İlgili Açıklama Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex kurucusu ve sahibi Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Kripto Para Vurgunuyla İlgili Açıklama Geldi

Bakan Soylu şunları söyledi:

Şimdi şöyle birşey ifade etmem lazım. Doğru bilgileri aktarayım. Çünkü, bir gizlilik üzerinde olan bir dava var. Şu ana kadar yaklaşık 82 kişiye gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı. Hala gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz, Cumhuriyet Başsavcılığı bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığına iletti, Biz bunu İnterpol'e ilettik, İnterpol'de kırmızı bülteni çıkardı. 

Biz bu esnada hem Arnavutluk İçişleri bakanıyla görüştük, hem Emniyet Genel Müdürlerimiz görüştük. Biz teknik takip yapmaya çalıştık. Bu konuda karşılıklı Arnavutluk makamlarıyla değerlendirmemiz sürdü. Onlardan da izin almak suretiyle 4 ülkeye ekip çıkardık, bu ülkelerde ekiplerimiz var, oradaki ilgili makamlarla irtibat halinde. Zaten kırmızı bültenle yakalandığı zaman, bu ülkelerle iade anlaşmamız var. 

İnşallah yakalanacaktır. Kamuoyuna şu bilgiyi vermem lazım. Beni bağışlayın, geçmişimi bilen bilirler. Biz Üniversite dörtteyken o zaman İMKB Karaköy'deydi. Biz para borsalarına merak sardık, şirket kurduk. Bu işleri bilenler bileyecektir, temel analiz ve teknik analiz yapıyorduk. Para piyasalarını 3 aşağı 5 yukarı takip ederdik. 93'e kadar yaptık ve bıraktık. Para piyasalarıyla ilgili çok geçmişte de olsa bir muktesebatım var. 

Bir haber çıktı 2 milyar dolar denildi. Bu çok büyük para. Böyle bir şey olur mu diye para piyasalarıyla ilgilenenler itiraz etmeyince acaba böyle midir diye bakıldı. Bilirkişileri bir çağırın bakalım dedik. Bir ekonomik sansasyon mu oluşturuluyor diye düşünmüyor da değilim. Arkadaşlarımızın orada şu anda elde ettikleri 108 milyon dolarlık bir portföy, şimdi kripto işini bilmiyorum, nasıl bir şey olduğunu da bilmiyorum. Şunu söyleyim, işlem hacmi ayrı, portföy ayrıdır. Borsada öyledir. 2 milyar dolar belki işlem hacmidir. Bir avukat böyle bir şey gündeme getirdi öyle kaldı. 108 milyon dolarlık portföy bununla ilgili tespit edildi. Tüm muhasebe bilgileri ortaya çıkarıldı.

2 milyar dolarlık bir bilgi söz konusu değil. 108 milyon dolar da büyük para. Buna yönelik birkaç tane daha böyle mesele çıktı. Hemen arkadaşlarımız gözaltı yaptılar. Ve burada gerekli tedbirleri de aldılar. Şu andaki durumda, Arnavutluk'ta bu güvenlik güçleri, arkadaşlarımız da oradalar. Şeyleri yapıyorlar. Net bir şey söylemem doğru olmaz. Aldığımız bilgiler var ama soruşturmanın gizliliğine riayet edelim.